Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Augusztus 05. 09:16, péntek | Belföld
Forrás: mti

Zivatarok kíséretében enyhül a hőség

Zivatarok kíséretében enyhül a hőség

Egyelőre fokozódik a hőség, szombaton azonban már egy hidegfront hoz enyhülést, viharos széllel, záporokkal és zivatarokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésből.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok megyére a hőség veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetés. Míg Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzésben azt írták: pénteken eleinte többnyire napos idő várható, majd a kora délutáni óráktól kezdetben nyugaton, este már a középső területeken is erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főként a Dunántúlon egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Napközben többfelé megélénkül, a Dél-Alföldön néhol meg is erősödik a szél, majd délutántól a Dunántúlon és a Kisalföldön viharossá is fokozódik. Zivatarok környezetében másutt is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 29-34 fok között alakul.

Szombatra virradó éjszaka a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén sokfelé várható zápor, zivatar. Napközben elsősorban az ország középső harmadán lehetnek zivatarok, de délutántól arrafelé is egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Nyugaton délelőttől szakadozik a felhőzet, a középső országrészben még gyakran lesz erősen felhős az ég, míg a Tiszántúlon többórás napsütés várható. Ezzel együtt viszont nagy területen megerősödhet, főként a Dunántúl északi részén időnként viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 15-21 fok lehet. A nappali maximumok a Tiszántúlon még 30 fok körül, másutt már 23-28 fok között alakulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során