Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. Június 18. 13:38, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Zentai fiatalok az Emlékpontban

Zentai fiatalok az Emlékpontban

Hódmezővásárhely vajdasági testvérvárosából, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumból ötvenfős csoport látogatta meg június 17-én az Emlékpontot.

A zentai középiskolaaz első és egyetlen magyar tannyelvű, tehetséggondozó, természettudományi-matematikai szakirányultságú gimnázium Vajdaság területén.



A gimnázium célja a szórványmagyarság tehetséges fiataljainak felkarolása, akiknek oktatása a természettudományi-matematikai szakirányultságú tehetséggondozó gimnáziumi program alapján zajlik, kiemelt óraszámmal szerepel a matematika, az informatika és a fizika. A gimnázium tanári karának egy része egyetemen, főiskolán tanít, míg a többiek a környező középiskolák legjobb oktatói közül kerültek ki, akik folyamatosan nyomon követik és alkalmazzák a Magyarországon folyó tehetséggondozás módszertanát. Az iskola része Zenta komplex oktatási-művelődési központjának, amely magában foglalja Alkotóházat, a Városi Könyvtárat, valamint a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet gyűjteményét is.



A hódmezővásárhelyi látogatáson Nagy Gyöngyi, az Emlékpont történésze ismertette meg a határon túli látogatókkal a város 1945 és 1990 közötti történelmét bemutató kiállítást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során