Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Szeptember 12. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/fotó: MTI/Kovács Attila

Zarándokvonatok érkeztek Erdélyből a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Zarándokvonatok érkeztek Erdélyből a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Két vonattal mintegy 800 zarándok érkezett szombaton Erdélyből a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, köztük száz gyermek Déváról, az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézményekből.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Corona IC vonattal érkezőket köszöntve azt kívánta, szálljon áldás a nemzetekre, a keresztényekre.

Kiemelte, fontos, hogy az két nap, amelyre a zarándokok érkeztek, üzenetje az egész világnak, hogy a kereszténység békességet, szeretet és örömöt sugároz.

Az államtitkára a zarándokok érkezésekor hangsúlyozta azt is, hogy az egész eucharisztikus kongresszus az összefogásról, a kereszténység üzenetéről, a szeretetről szól.

Újságíróknak elmondta, a Székelyföld, Moldva, Partium területéről, illetve vasárnap Felvidékről, Kárpátaljáról jövő zarándokok érkezése azt mutatja, megérte a nemzetpolitikában a 10-12 év küzdelem, hogy összefogják a nemzetet. Megérte a katolikus egyháznak is a 4-5 éves küzdelem, amellyel megszervezték ezt a csodálatos ünnepet, amelynek Ferenc pápa érkezése lesz a csúcspontja - tette hozzá.

Az erdélyi zarándokok utazását a MÁV ingyen biztosította. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a zarándokokat köszöntve elmondta, különleges vonat hozta őket Budapestre, mivel az az eucharisztikus kongresszus tiszteletére felmatricázott mozdony húzta a szerelvényt, amelyet 2019-ben Erdő Péter bíboros felszentelt.

A vezérigazgató azt kívánta a zarándokoknak, hogy a találják meg azt a lelki tartalmat, amely miatt idejöttek.

A vonattal érkező Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója elmondta, nagy várakozással, örömmel jöttek a rendezvényre, és megköszönte mindenkinek, hogy itt lehetnek.

Böjte Csaba közös ima keretében megáldotta a zarándok úton résztvevőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni