Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 18. 16:37, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Vonattal és autóbusszal a Művészetek Völgyébe: új járatok és utazási kedvezmények várják a fesztiválozókat

Vonattal és autóbusszal a Művészetek Völgyébe: új járatok és utazási kedvezmények várják a fesztiválozókat

Július 22. és 31. között rendezik a Művészetek Völgyét, az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját Kapolcson és a környező településeken.

A MÁV–Volán-csoport a meglévő menetrendet kiegészítő autóbuszjáratokkal, 50 százalékos utazási kedvezménnyel és kombinált díjtermékkel igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy a látogatók közösségi közlekedési eszközökkel jussanak el a fesztiválra.

A Volánbusz a Budapest–Veszprém–Tapolca útvonalon Vigántpetend és Kapolcs érintésével kétóránként közlekedő országos autóbuszjáratok által jelenleg is biztosított közvetlen eljutási lehetőségeket a fesztivál időtartama alatt Veszprém vasútállomás–Pula–Vigántpetend–Kapolcs–Monostorapáti–Tapolca viszonylatú gyorsjáratokkal egészíti ki. A naponta kétóránként, Veszprém és a fesztiválhelyszínek települései között közlekedő autóbusz-járatok menetrendi kínálatát kiegészítő autóbuszok Veszprém vasútállomáson a főváros és Zalaegerszeg felől érkező és oda visszainduló Göcsej InterCity-járatokhoz, valamint a Győr felől érkező és oda visszainduló személyvonatokhoz is csatlakozást biztosítanak.

A vállalatcsoport utazási kedvezményeket is kínál a közösségi közlekedést választó fesztiválozóknak. A Volánbusz a Kapolcsot, Taliándörögdöt és Vigántpetendet érintő bármely közvetlen országos és regionális autóbuszjáratán 50 százalékos kedvezményt biztosít: az odafelé megváltott teljes árú menetjegy a visszaúton, azonos viszonylaton díjmentes utazásra jogosít. A kedvezmény a távolsági kiegészítő jegyre is vonatkozik.

A vonattal utazóknak is lehetőségük van arra, hogy – menettérti jeggyel – kedvezményesen utazzanak a fesztivál helyszínére és vissza. A MÁV-START vasúti jegypénztáraiban bármely belföldi vasútállomásról Kapolcs, illetve Vigántpetend célállomásokra – veszprémi autóbuszos átszállással – 50 százalékos kedvezménnyel váltható menettérti jegy, melynek érvényessége legkorábban a fesztivál kezdőnapja előtti napon kezdődhet és a fesztivál zárónapja utáni nap végéig tarthat.

A vasúti jegypénztárak mellett a START jegyértékesítő automatáiban, az Elvira felületén és a MÁV applikációban is megváltható az a kombinált – ugyancsak veszprémi vonat/busz-átszállást biztosító – díjtermék, amely szintén az ország valamennyi vasúti megállóhelye, illetve Kapolcs és Vigántpetend között váltható meg az utas egyéni kedvezményeivel (pl. diákjegy) és az adott értékesítési csatornára érvényes kedvezménnyel.

A Volánbusz menetrendi és díjkedvezményeiről itt, a MÁV-START utazási kedvezményeiről itt található bővebb információ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.