Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 20. 23:07, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Vizsgálatot indított a rektor a Semmelweis egyetemi hallgatói lista miatt

Vizsgálatot indított a rektor a Semmelweis egyetemi hallgatói lista miatt

A Semmelweis Egyetemen vizsgálatot indítottak amiatt, hogy az interneten megjelent hírek szerint intézményük egy csoportja obszcén jelzőkkel listázta a hallgatókat. A csoport elnöke hamisítványnak nevezte a listát.

Az egyetem szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Semmelweis Egyetem vezetésének nincs tudomása arról, hogy az intézményben működő Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) obszcén jelzőkkel ellátott listát készített volna.
A több internetes portálon megjelent hírrel kapcsolatban Szél Ágoston, az egyetem rektora a délután folyamán egyeztetett az IÖCS vezetőjével, továbbá az ügy megnyugtató tisztázása érdekében azonnali vizsgálatot rendelt el, hogy intézményi szinten megvizsgálja, valóban készült-e olyan lista, amely a hallgatókat a tanulmányi eredményeiken kívül bármilyen módon minősíti - olvasható a közleményben.
Szarvas Gábor, az Instruktor Öntevékeny Csoport elnöke szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a több médium által csoportjuknak tulajdonított obszcén jelzőket tartalmazó lista hamisítvány. Az IÖCS, mint minden szervezet, természetesen készít felsorolást tagjairól, illetve "a tartalékosok közé került jelentkezőkről", ám ezek a hivatalos listák sem tartalmukban, sem formátumukban nem egyeznek meg az interneten keringő listákkal. A hivatalos listákon szereplőket semmilyen módon nem minősíti az IÖCS, azokon a név mellett csak a különböző elérhetőségek (e-mail cím, telefonszám) szerepelnek - fejtette ki.
Mint kiemelte, az IÖCS mindent megtesz annak felderítésére, hogy - felhasználva a 2009-es és 2010-es tartalékos listákon szereplő neveket - ki és milyen célból készítette a hamis listát.
Szarvas Gábor úgy fogalmazott: "a csoport elnökeként, mind személyemben, mind pedig a csoport nevében felháborítónak tartom, hogy valaki ilyen listát készít, tesz közzé". A szervezet jogászokkal vizsgálja annak lehetőségét, hogy feljelentést tegyen ismeretlen tettes ellen a jó hírnév megsértése és személyes adatokkal való visszaélés miatt - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben