Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2023. Július 18. 07:44, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Vizsgálat indult a motorvonaton megsérült utasok ügyében

Vizsgálat indult a motorvonaton megsérült utasok ügyében

A Debrecenből Fehérgyarmatra közlekedő Bz motorvonat hűtővize felforrt a hodászi vasútállomásnál, és a kiáramló forró víz és gőz égési sérülést okozott hat utasnak.

Az utasok első- és másodfokú égési sérülést szenvedtek. Őket a mentők ellátták és kórházba szállították - tartalmazza a közlemény.

A vasúttársaság sajnálja a történteket; egyben felhívta a sérült utasok figyelmét arra, hogy a társaság csoportos balesetbiztosítási szerződése alapján kártérítésre is jogosultak - tették hozzá.

A kártérítési igénylés feltételeiről a vasúttársaság honlapján nyújtanak tájékoztatást. Arra kérik a sérült utasokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a társaság ügyfélszolgálatával.

Korábban a Mávinform a honlapján azt közölte, hogy a motorvonat hűtővize, feltehetően műszaki hiba miatt forrt fel, és a kiegyenlítő tartályból kiáramló gőz okozott égési sérüléseket az utasoknak.

Fotó: MÁV - Illusztráció

Címkék: bz, máv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).