Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2012. Február 23. 14:21, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online / MTI

Vívás: lemondott Kulcsár Győző, a párbajtőrözők kapitánya

Vívás: lemondott Kulcsár Győző, a párbajtőrözők kapitánya

Lemondott a párbajtőrözők szövetségi kapitányi tisztségéről Kulcsár Győző.

A négyszeres olimpiai bajnok szakvezető, a Nemzet Sportolója a hétvégi Westend női párbajtőr Grand Prix felvezető sajtótájékoztatóján olvasta fel a sportági szövetség (MVSZ) elnökének, Erős Jánosnak címzett levelét, amelyben indokként azt jelölte meg, hogy az MVSZ nem jelölte őt MOB-tagnak, ezt pedig méltánytalannak tartja.

Füleky András, a szövetség ügyvezető igazgatója – akit érzékelhetően meglepett a bejelentés – arról számolt be, hogy az elnökség pénteken döntött a jelöltekről. A vezetőség úgy határozott, hogy a korábban a szövetség által delegált három tagtól, Kovács Tamástól, Kulcsár Krisztiántól és Füleky Andrástól nem vonja meg a bizalmat, további két helyre pedig – amelyre a MOB alapszabály-módosítása alapján nyílik lehetőség – a három „jelentkezőből” titkos szavazással Gémesi Györgyöt és Nagy Tímeát jelölte. A harmadik Kulcsár Győző volt.

Kulcsár Győző eddig a Nemzet Sportolóinak delegáltjaként volt MOB-tag, így ezután is lehetne, ha jelölnék, de amint azt leszögezte, hiába gondolnak rá máshonnan, nem fogja elfogadni a felkérést.

„Úgy érzem, nekem ez a jelölés a vívósportban jár, de lehet, hogy rosszul gondolom” – reagált Füleky Andrásnak arra felvetésére, hogy más úton is lehet a MOB tagja.

Kulcsár Győző a levél felolvasása után közölte, hogy nem válaszol kérdésekre, nem kommentálja a bejelentését, és csak az ügyvezető igazgató szavaira reagált, egyben megerősítve, hogy a lemondása mától érvényes.

Kamuti Jenő, a szövetség szakmai alelnöke a hátteret némileg megvilágítva megosztotta a jelenlévőkkel, hogy csak az lehet tisztségviselő az új MOB-ban, akit egy adott sportági szövetség jelöl.

A sporttörvény módosítása nyomán idéntől az eddigi öt helyett egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) veszi át az irányító szerepet, állami feladatokat ellátó civil szervezetként. Ennek következtében átalakul a MOB vezetése és felépítése. A MOB közgyűlése vasárnap lesz.

Kulcsár Győző 2006-tól volt a párbajtőrözők szövetségi kapitánya.

MTI / Nemzeti Sport Online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 19:54, szombat | Sport

Ez igazi rally lesz!

Idén 2024-ben a Diósgyőr ralin P14-es kategóriában állsz rajthoz Velezdi Eszter navigátoroddal.

2024. Május 25. 19:51, szombat | Sport

Egy dobogós Diósgyőr ralis eredménynek örülnénk!

Beszélgetés Kronome Ákos autóversenyzővel, nagy megmérettetés előtt.

2024. Május 25. 08:12, szombat | Sport

Férfi kézilabda NB I - Előnyben a címvédő Veszprém a döntőben

A címvédő Veszprém házigazdaként 35-28-ra legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I döntőjének első, péntek esti mérkőzésén.

2024. Május 24. 23:28, péntek | Sport

Versenyzői rutinja a Top15-be repítette Gender Tamás Juniort!

Gender Tamás Junior a WSK - Open Series International Circuit La Conca - OKJ kategóriában 2024.05.07-11. között versenyzett.