Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Február 28. 10:07, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Vitézkedtek a Farkasok

Vitézkedtek a Farkasok

Három fordulót is rendeztek az U12-es bajnokságban a múlt héten Hódmezővásárhelyen.

A Vásárhelyi Kosársuli csapatai közül a Gepárdok, a Farkasok és a Tigrisek léptek pályára, közülük a Farkasoknak jött ki a legjobban a lépés, hiszen mindkét meccsüket megnyerték.

U12-es bajnokság A csoport, Hódmezővásárhely

Vásárhelyi Gepárdok - Szedeák Aranysakálok 37-74
Gepárdok: Papp 16, Kiss 7, Forrai 3, Szabó 3, Fejes 3, Májer 1, Szanda-Nagy 1, Cseh 1, Somogyi 1, Bánfi 1,

Bálint Erik: Egy egál első félidő után sajnos jött a mélyzuhanás. Egy pontot dobva a 3. negyedben nem lehet mérkőzést nyerni. Sajnos amit felépítettünk az első félidőben, azt a másodikban leromboltuk. Jobban kell küzdenünk és még bátrabban játszani.

U12-es bajnokság B csoport, Hódmezővásárhely

Vásárhelyi Farkasok - Szavasi GFE gyakorló 85-51

Farkasok: Kálló-Nagy 19, Patkós 15, Skoda 15, Kanka 11, Bihacsy 11, Krebsz 9, Ambrus 2, Gajdos 1, Kátai-Tóth 1, Somogyi 1, Dombi

Patkós József: A feldobást követően kézbe vettük az irányítást, az 1:1 dominált a mérkőzés alatt, képzettebbek voltunk az ellenfélnél, így fokozatosan nőtt a különbség. Nagyon örültem, hogy a csapatból sokan ponterősek voltak. A védekezésben a magas ellenfeleket nehezen hatástalanították a Fiúk, de mindent megtettek. Mindenki fegyelmezetten játszott, látszott, hogy nem hiába gyakorolunk, visszaköszöntek a tanultak, jó volt látni!

Szolnoki Bikák - Vásárhelyi Farkasok 54-58

Farkasok: Patkós 13, Kálló-Nagy 12, Skoda 12, Kanka 9, Ambrus 5, Bihacsy 4, Krebsz 2, Kátai –Tóth 1, Gajdos, Dombi

Patkós József: Ez a forduló sem maradt szoros meccs nélkül. Visszavágó következett. Legutóbb 3 ponttal kaptunk ki a szolnokiak ellen, így még elszántabbak voltunk. Kicsit aggódtunk, mert sajnos az első mérkőzésen volt egy sérülés, de jól jött a pihenő, valamelyest orvosoltuk, így ő is vállalta a játékot. Lendületesen kezdtünk, határozottan mentünk a lepattanókért, ami nagyon fontos volt, mivel az ellenfél nehezen talált be az elején. Ugyanaz a séma volt, igyekeztünk széthúzni a védelmet, 1:1, illetve befutásos játékkal kosarat szerezni. Meg is léptünk a negyed végére 8 ponttal. Felváltva estek a kosarak, figyelmetlenségből kaptunk néhány könnyűt, de nagy csata volt a pontokért. Jól tartotta magát a negyed, viszont a félidőre 3 pontra csökkent az előny. A fordulást követően kapkodósan kezdtek játszani a Srácok, át is vette az ellenfél a vezetést. Időkérésnél megbeszéltük, hogy kissé behúzódott az ellenfél, így lassabb játékkal még inkább szét kell húzni a felállt magasabb szerkezetű védelmet. Ügyesen csinálták is, amit megbeszéltünk, visszavettük a vezetést. Az utolsó játékrészben adok-kapok ment, nagyon kiélezett küzdelemben az 1:1 játék döntött. Az utolsó percben még 2 pont volt az előny, de kimaradt a dobásuk, meglett a pattanó, amiből Skoda dobott egy duplát. 20 másodperc volt kb., még jött egy roham, de kimaradt, a lepattanó pedig nálunk landolt, így 4 ponttal nyertünk. Nagy küzdelem, jó mérkőzés volt, ezekből tudunk minél többet tanulni! A legutóbb nem csüggedtünk, most pedig Farkasként küzdve nyertünk mindkét meccsen! Bravó Fiúk! Szép munka, büszke vagyok Rátok! Csak így tovább! Köszönjük szurkolást!

U12-es bajnokság E csoport, Hódmezővásárhely

Vásárhelyi Tigrisek vegyes – ACS Baschet Star Oradea fiú 46-67 (17-10, 8-20, 6-28, 15-9)

Tigrisek: Hegyi Valér 23, Boldis Bálint 7, Nagy Zsigmond 5, Mile-Varga Csanád 4, Bíró Martin 3, Kiss Szilárd 1, Grochulski Halina 1, Rácz Tímea 1, Dancsik Martin 1, Fülöp Kinga -, Pigniczki Martin -.

Csókay Miklós: A december 3-i forduló sorsolása ismétlődött meg. Akkor a harmadik negyedben sikerült eldönteni javunkra a mérkőzést. Sajnos most fordítva alakult a találkozó. Az első negyedet hozta a csapat, a második az ellenfélé volt. A félidei büntetőpárbajt mi nyertük 5:3-ra, így 5 pontos hátrányból kezdtük a harmadik játékrészt. Nagyon sok eladott labda, pontatlan dobások, laza védekezés és már el is ment a negyed 27 ponttal. Innen már nem tudott felállni a csapat. A második mérkőzés elmaradt, mert a Fekete Mambák betegség miatt lemondták a találkozót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.