Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Június 30. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Visszavenne az állam a gázüzletből?

Visszavenne az állam a gázüzletből?

Lapértesülések szerint az E.ON gázüzletágát vissza szeretné vásárolni az állam, és már fel is ajánlott nyolcszázmillió eurót érte, de a német anyavállalat ezt kevesellte. A szakemberek szerint nem biztos, hogy megéri visszavenni az E.

 

Felkai György, az MVM kommunikációs vezetője azonban a Magyar hírlapnak azt mondta: nem tudja, honnan veszi a lap ezeket a számokat. Felkai részletesebben nem kommentálta a hírt. Az E.ON-nál szintén elzárkóztak a kommentároktól. Az MVM vezetése a közelmúltban azt már bejelentette, hogy keresi a lehetőségeket a terjeszkedésre a gázpiacon. Az is világos, hogy ezt a szándékát a kormányzat is támogatja. A szakemberek azonban úgy vélik, még korai lenne eldönteni, átveszi-e az E.ON üzletágát az MVM vagy sem. A lehetőségek felmérésének időszakában egyik cég sem köti meg szívesen a kezét, valószínűleg ennek tudható be az érintettek szűkszavúsága. Az E.ON éppen a héten adta át hazánk legkorszerűbb villamos erőművét, amelyet állami és uniós támogatás nélkül épített fel. Az átadáskor elhangzott beszédekből kitűnt, hogy a hárommillió magyar fogyasztót gázzal és árammal ellátó E.ON hosszú távon szeretne jelen lenni ezen a piacon.

A szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a gázüzletág eladására nem lehet rákényszeríteni a rendkívül nagy berlini lobbierővel rendelkező német energetikai anyavállalatot. Az sem biztos, hogy megérné, hiszen éppen nemzetközi lobbiereje miatt jóval kedvezőbb árakat érhet el a hosszú távú szerződésekre a magyar gázimport fő szállítójánál, az orosz Gazpromnál, mint egy magyar állami vállalat.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: gáz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére