Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 15. 15:50, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

Visszavágna a Kosársuli

Visszavágna a Kosársuli

Revansot venne a Vásárhelyi Kosársuli a Debrecen elleni Hepp-kupa döntő vereségért.

A kék-sárgák szombaton lépnek pályára a bajnokságban két vereséggel a tabella második helyén álló DEAC otthonában. A rangadó előtt dr. Elek András edzőt kérdeztük.

- Mennyire csalódott a csapat a két vereség után?

- Nagyon szomorúak vagyunk, megfogott bennünket a két utolsó találkozónk. A békésinél sokkal érzékenyebben érintett a hazai pályán elvesztett kupadöntő…

- Sikerülhet ebből erőt meríteni a debreceni meccsre?

- A küzdőszellemmel eddig sem volt probléma, de úgy látom a fiúkon, hogy még az eddigieknél is motiváltabbak. Mindenki kétszer olyan elszánt a bajnokság első felének záróköre előtt. Pláne, hogy esélyünk van visszavágni a Debrecennek.

- Hogyan készülnek a DEAC elleni rangadóra?

- A lassan mindenki visszanyeri a karácsonyi szünet előtti erőnlétét. Tovább igyekszünk taktikailag is a lehető legjobban felkészülni az összecsapásra.

- Min múlhat a győzelem?

- Két olyan gárdáról van szó, akik a Hepp-kupa négyes döntőn bizonyították, hogy óriási küzdőkből áll. Ezért szerintem az nyer szombaton, aki nyugodtabban és okosabban játszik, és ebből következően kevesebb hibát produkál majd.

- Mi az amin mindenképpen változtatni kell a Hepp-kupa döntőhöz képest?

- Le kell szedni az ellenfél kimaradt dobásait és kevesebb eladott labdával kell kosaraznunk. A mérkőzés állásától függetlenül csak a tiszta kinti dobóhelyzeteket szabad elvállalni, egy ilyen rangadón nem tüzelhetünk töltés nélkül.

A Vásárhelyi Kosársuli legközelebb január 25-én vasárnap játszik hazai pályán. Akkor a Kecskemét érkezik a Hódtói Sportcsarnokba. A mérkőzésre a két főszponzor, a Takarékbank Zrt. és a Magyar Földgáztároló Zrt. jóvoltából ingyenes a belépés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.