Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 07. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Visszahelyezték a terminál elé a rendelt taxik beszállópontját a Liszt Ferenc repülőtéren

Visszahelyezték a terminál elé a rendelt taxik beszállópontját a Liszt Ferenc repülőtéren

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) visszahelyezte a Liszt Ferenc repülőtéren a rendelt taxik beszállópontjait a parkolóból a terminálok elé - közölte a BKK kedden az MTI-vel.

A lépésre a repteret üzemeltető Budapest Airport (BA), a BKK és a taxis szervezetek egyeztetése után kerülhetett sor a taxisok és az utasok észrevételei nyomán.

Szerda hajnaltól az előrendelt taxik a beszállópontokon öt percnél tovább nem tartózkodnak, a gépkocsivezetők a járműveiket nem hagyják el, más járművek részére fenntartott parkolóhelyekre nem állnak be, illegális kereskedelmi tevékenységet a repülőtér területén nem folytatnak. A közeljövőben bevezetnek egy informatikai rendszert, amely az ott található átmeneti parkoló és a közúti előtéren található beszállópontok közötti szabályozott taxiközlekedést biztosítja. A rendszer lényege, hogy csak a ténylegesen reptéri utasok által előrendelt taxik juthassanak be a repülőtér előterébe, és ott ne lehessen illegális kereskedelmi tevékenységet folytatni. Ennek megvalósulásáig ideiglenesen a Budapest Airport visszaállítja az eredeti állapotot.

A BKK emlékeztetett, hogy a BA korábban a parkolóba helyezte át ezt a területet. A taxis érdekképviseletek 2011. június 8-án autós felvonulással egybekötött demonstrációt tartottak, amelynek során Tarlós István főpolgármesternek petíciót adtak át, ebben a többi között ezt is kérték.

Ezt követően tárgyalások kezdődtek, ennek eredményeként a BA Zrt. vállalta, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján az érkezési szint beszállítási pontjait 2011. szeptember 7-én 0 órától megnyitja mindazon taxitársaságok és taxisvállalkozások előtt, amelyek csatlakoztak ahhoz a nyilatkozathoz, melyben vállalták a repülőtér közlekedési rendjének és a repülőtéri rend betartásával kapcsolatban megfogalmazott szabályok betartását.

MTI

Címkék: taxi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.