Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Október 03. 14:34, hétfő | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

VILLÁMRAJTOT VETT A KOSÁRSULI

VILLÁMRAJTOT VETT A KOSÁRSULI

Harmadik bajnokiján sem talált legyőzőre a Vásárhelyi Kosársuli.

A kék-sárgák ezúttal a MAFC második csapatát győzték le magabiztosan. A rendkívül tehetséges, nagyot hajtó fiatal vendégek csak az első negyed végéig tudtak meglepetést okozni a Hódtói Sportcsarnokban.

Ismét bebizonyosodott, hogy a fiatal szervezet gyorsan regenerálódik: a fővárosi fiatalok annak ellenére kezdtek alaposan felpörögve, hogy két nappal a meccs előtt a Honvéd ellen játszottak a bajnokságban. A főként kinti dobásokkal operáló Vasék ellen szellemes és fürge támadásokat vezetve irányították a játék alakulását az első negyed végéig, amikor is Szabó és Pavlovic kosarával, valamint egész pályás letámadással átvette a vezetést a Kosársuli. (28-24)

Ezután a hazaiak uralták a játékteret. A briliáns csapatvédekezés mellett a támadás beli hibák is belefértek a kék-sárgáknál, ahol leginkább Kelemen és Pavlovic volt elemében ebben az időszakban. 44-35-ös vezetésnél, Nemes hatalmas blokkja utáán mégis Utasi Gábor kért időt, a rövid pihenő valószínűleg segített abban, hogy a harmadik periódus előtt 10 pontra növelje előnyét a Vásárhely.

Begyújtották a rakétákat Genalék, akik kevesebb mint két perc alatt 60-39-re húztak el. Abban, hogy ez megvalósulhatott fontos szerepe volt annak, hogy a Hódmezővásárhely higgadt maradt, és megtörte a rendkívül szimpatikus és hajtós ellenfelük játékritmusát. Ráadásul sokpasszal, üres emberig játszva operáltak, és ez annak ellenére sikerre vezetett, hogy sokszor pontatlanul céloztak. Így a zárójátékrész előtt Kelemen lepattanóból visszatett közelijét követően már 80-50 állt az eredményjelzőn.

Ébredezni kezdett a letámadásra átálló budapesti együttes, és gyors kosarakkal harminc alá mentek. A derbin náluk Molnár, Pápai és Bordács alkotott maradandót, a lassan csordogáló utolsó 10 percben egyre közelebb lopóztak, igaz csak átmenetileg. Az okos irányító munka mellet újabb ziccerével 17 egységet jegyző Szabó Péter góljával 92-68-ra vezetett a Vásárhelyi Kosársuli. Ezután nem történt számottevő változás, így a vásárhelyi közönség eddig hibátlan kedvenc gárdájuk harmadik győzelmének örvendhetett.

Vásárhelyi Kosársuli SE – MAFC II. 99-73 (28-24, 21-15, 31-11, 19-23)
NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés. Vezette: Radnóti M., Vadász Cs. És Csallóközi G.

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok 450 néző.
Kosársuli: SZABÓ 17/3, KELEMEN 18/6, ROSTÁS I. 6, VAS 21/9, Nemes 5.
Csere: PAVLOVIC 16, Varga 4, Genal 7/3, Domján 1, Rostás G. 2, Tóth-Baranyi 2
Edző: Utasi Gábor

MAFC II: Bordács 12, MOLNÁR 20/3, Fehér -, PÁPAI 17, Nagy 8.
Csere: Kovács 6, Fehér -, Vígh 2, Siklós 1, Körömi 4.
Edző: Bors Máté

Utasi Gábor: “A harmadik negyedben remek védekezésünkkel eldöntöttük a mérkőzés sorsát. A sok szerzett labdának, és a végre jó lepattanózásnak köszönhetően sok könnyű kosarat dobtunk, ezért tudtunk nagy arányú gyyőzelmet aratni. Gratulálok a csapatnak!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek