Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 12. 11:53, péntek | Belföld
Forrás: MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK

VIII. KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI NAP GYERMEKEKNEK A 15 ÉVES VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN

VIII. KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI NAP GYERMEKEKNEK A 15 ÉVES VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN

NEM LEHET ELÉG KORÁN ELKEZDENI… EGY NAP A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSÉRT!

2015. JÚNIUS 14., 10:00-18:00

A Vasúttörténeti Park június 14-én nyolcadik alkalommal rendezi meg a Közlekedésbiztonsági Napot, amelyen a gyerekek már egészen kicsi kortól játékos formában tanulhatják meg a gyalogos-, a vasúti-, a kerékpáros- és a tömegközlekedés alapszabályait.

A Park a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését tűzte ki célul, ezt kiemelve szervezi 2007. óta a Közlekedésbiztonsági Nap rendezvényt, melynek keretein belül „játszva” tanulhatják meg a kicsik a vasúti közlekedésre vonatkozó alapszabályokat. A program kibővült a közúti, a tömegközlekedés és a kerékpározás szabályainak gyakorlásával.

A Közlekedésbiztonsági Napon a Park interaktív programjain túl lesz mini KRESZ park, kerékpáros ügyességi pálya, látványosan szimulált vonat és hungarocell autóütközés bemutató, valamint a gyermekek – szakemberek segítségével – a Park területén kipróbálhatják az Élet Úton KRESZ pályát, amely kifejezetten a kicsiknek kitalált közlekedésbiztonsági játszótér. A legügyesebbek különböző ajándékokat is nyerhetnek. A Mini KRESZ Park kis sofőrjeinek 15 perces KRESZ oktatáson kell részt venniük, mielőtt a kis autók volánjai mögé ülnek.

Rossz idő esetén sem marad el a rendezvény. Ebben az esetben minden programelemet a fedett Orient-csarnokban rendeznek meg.

További információ: http://www.vasuttortenetipark.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: