Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 13. 10:51, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁVINFORM

Vihar miatti korlátozások a Dunántúlon

Vihar miatti korlátozások a Dunántúlon

Frissítés 8:50-kor:
Gyékényes és Őrtilos között leszakadt a felsővezeték, a két állomás között pótlóbusszal utazhatnak.

Frissítés 8:45-kor:

A pécsi vonalon eltávolították a kidőlt fát, valamint helyreállították a felsővezetéket is, ismét korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok. A menetrendszerű közlekedés fokozatosan áll helyre.

Frissítés 8:30-kor:
Gyékényes és Somogyszob között felsővezetéki hiba miatt pótlóbusz közlekedik, jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani.

A Gyékényesről 4:51-kor Kaposváron át a Keleti pályaudvarra induló Somogy InterCity (IC 829) nem közlekedik.

Frissítés 8:15-kor:

A Split felől érkező, Gyékényesről 5:30-kor a Keleti pályaudvarra továbbinduló Adria InterCity (IC 1205) Murakeresztúron várakozik, várhatóan 3-4 órás késéssel indul tovább.

Frissítés 8:00-kor:
Szántód és Balatonszárszó között feszültségkimaradás miatt továbbra is szünetel a közlekedés, Siófok és Balatonszemes között pótlóbuszok járnak, a dél-balatoni vonalon 30-90 perccel megnőhet az eljutási idő.

Frissítés 7:55-kor:

Eltávolították a kidőlt fát, ismét közlekedhetnek a vonatok Vonyarcvashegy és Balatonederics között. A menetrendszerű közlekedés fokozatosan áll helyre.

A Balatonszentgyörgyről 6 órakor Győrbe elindult Helikon InterRégió (IR 9600) 60 perces késése miatt csak Celldömölkig közlekedik. Utasai a következő, az onnan 8:30-kor Győrbe induló személyvonattal (9227) utazhatnak tovább.

A Győrből 10:07-kor Celldömölkre induló személyvonat (9214) nem közlekedik. Utasai a következő, a Győrből 11:11-kor Kaposvárra induló Helikon InterRégióval utazhatnak, ami Celldömölkig minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Frissítés 7:45-kor:

Eltávolították a Karádról 5:48-kor Kaposvárra elindult személyvonat (38339) elé kidőlt fát, a vonat 75 perc késéssel közlekedik tovább.

Frissítés 7:30-kor:

Zalabér-Batyk—Pókaszepetk között eltávolították a kidőlt fát, a Göcsej IC (959) 80 perc késéssel közlekedik tovább.

Frissítés 7:15-kor:

Kaposvár és Somogyszob között újraindult a vonatközlekedés.

Frissítés 6:40-kor:

Boba és Ukk között újraindult a forgalom, a Celldömölk-Boba-Zalaegerszeg vonalon fokozatosan áll helyre a menetrend délelőttig.
Szántód és Balatonszárszó között is feszültségkimaradás miatt szünetel a közlekedés, Siófok és Balatonszemes között pótlóbuszok járnak, a dél-balatoni vonalon 30-90 perccel megnőhet az eljutási idő.

Vonyarcvashegy és Balatonederics között fakidőlés miatt nem közlekedhetnek a vonatok. A kidőlt fa eltávolításáig hosszabb eljutási időre kell számítani a Keszthely-Tapolca vonalon.

Zalabér-Batyk—Pókaszepetk között egy fa dőlt a vasúti pályára, ami előtt a Zalaegerszegről 5:49-kor a Déli pályaudvarra elindult Göcsej InterCity (IC 959) megállt. Útját a fa eltávolítása után, várhatóan 80-100 perces késéssel folytatja tovább.

Előzmény:
A csütörtök reggeli vihar miatt a Kaposvár-Gyékényes-Murakeresztúr-Nagykanizsa vonalszakaszon, továbbá Boba és Ukk, valamint Abaliget és Bükkösd között feszültségkimaradás miatt áll a forgalom, Sávoly és Zalakomár között a biztosítóberendezés is meghibásodott.

A Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Dombóvár-Gyékényes, a Celldömölk-Boba-Zalaegerszeg, a Dombóvár-Pécs vonalon a vonatok várakozásra kényszerülnek, 60-90 perccel megnőhet a menetidő. Nagykanizsa felől a dél-balatoni vonalszakaszra jelentős késéssel érkeznek a távolsági vonatok.

A Karádról 5:48-kor Kaposvárra elindult személyvonat (38339) egy kidőlt fa miatt várakozik Bonnya előtt. Útját a fa eltávolítása után, várhatóan jelentős késéssel folytatja tovább.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.