Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2012. Február 28. 07:17, kedd | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Veszélyben Farkas Norbert ifi VB indulása

Veszélyben Farkas Norbert ifi VB indulása

Sajnos nem úgy gyógyul Farkas Norbert alpesi sí versenyzőnk keze, ahogy számított rá.

A Sportkórházban február 1-jén elvégzett műtét után másnap haza is mehetett, és február 13-án a műtéti varratok is kiszedésre kerültek. Ekkor kapott műanyag rögzítőt, és elkezdte a gyógytornát is a kezével – az erőnléti edzéseket a keze kímélésével csak a kórházban töltött 2 napra hagyta abba.

Február 16-án Ausztriába utazott, hogy a havas edzéseket elkezdje. A napok szabad síeléssel és kisebb, általában edzésekre használt térdstanglik használatával épített pálya síelésével teltek el.

„A műtött kezemet sajnos nem nagyon tudom használni egyelőre. A műanyag rögzítő nem enged semmilyen mozgást a csuklóból, így azt síeléshez nem is veszem fel, csak sportfáslit használok. Rajtolni egyáltalán nem tudok, szlalomkapukat kézzel ütni sem. Óriásban ugyan vállal ütöm a kaput, de a meredeken a kezem, vagy a kezemben tartott bot leér a földre, ami akkor nagyon fáj és ösztönösen védem, így a technikára pedig nem figyelek – nyilatkozta Norbert a Felix Promotion által képviselt sportoló. - Szeretnék azonban mindenképpen Ausztriában maradni, itt tudok havas edzéseket végezni, és mellette biztosított az erőnléti edzések feltétele is. A gyógytornát is folyamatosan végzem, és Ausztriában elkezdtük az egyéb regenerációs gyógymódokat is – bár kicsit talán megkésve – és járok ultrahangos kezelésre. Sajnos nem sokat javult azóta a kezem, így Klagenfurtben elvégeztek egy CT vizsgálatot is, és hétfőn az ottani kézsebésszel is lesz egy konzultáció. A pénteki edzés után úgy döntöttünk az edzőmmel, hogy megpróbálunk elmenni egy közeli óriás versenyre, aztán az ottani tapasztalatok alapján döntünk a további lépésekről. Próbáltunk egy mágnesterápiás készüléket is szerezni, azonban megvásárolni nagyon drága lenne, bérletben meg most valahogy nem sikerült szerezni – régebbi sérülésem során béreltük, és nagyon hasznosnak éreztem. Szóval igyekszem mindent megtenni, úgy érzem tele lennék erővel, lendülettel, akarattal, de nagyon bosszant, hogy nem tudok mit tenni, egyenlőre türelemmel kell legyek. Attól tartok, még az ifi VB is veszélybe kerülhet, de legalább március második felétől jó lenne elmenni néhány pontgyűjtő versenyre, ill. a felnőtt bajnokságra.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 07:50, kedd | Sport

Hosszú Katinka 200 vegyesen három másodpercre van az olimpiai szinttől

Hosszú Katinka hétfőn 200 méter vegyesen versenyzett a londoni nemzetközi úszóversenyen, de a háromszoros olimpiai bajnok ezen a távon is messze van a párizsi olimpiai szinttől.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Sport

Egygólos ajkai sikerével kilenc év után feljutott az ETO Győr

Az ETO FC Győr 1-0-ra legyőzte a vendéglátó és a mérkőzést emberhátrányban befejező Ajkát a labdarúgó NB II 34., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel feljutott az élvonalba.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Sport

Monacói Nagydíj - Leclerc az első hazai győztes Monte-Carlóban

A hazai közönség előtt szereplő Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat, így a sportág történetének első hercegségbeli győztese lett Monte-Carlóban.