Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2022. November 28. 12:39, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Vers a Peronon – adventi különkiadás

Vers a Peronon – adventi különkiadás

A MÁV, a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesülettel karöltve, az elmúlt években nyaranta már megszokott, peronokon hallható versek után újabb nagy fába vágja a fejszéjét.

A kulturális kezdeményezésnek köszönhetően, az adventi időszakot is versek teszik még meghittebbé, hisz az utasok a magyar költők verseit, kiváló művészek előadásában élvezhetik számos vasútállomáson.

Az advent varázsos hangulata, a karácsonyi várakozás ideje régmúltra visszanyúló, gyönyörű hagyomány. A reménykedés időszaka. A november 27-étől december 24-éig tartó négy hetes ünnepsorozat kapcsán a MÁV 9 vasútállomásán: Szekszárdon, Keszthelyen, Balatonfüreden, Balatonalmádiban, Veszprémben, Zalaegerszegen, Sümegen, Tapolcán és Zircen 28 nap alatt 28 bensőséges, elgondolkodtató, lecsendesítő költemény emeli a téli, ünnepi időszak hangulatát.

Ady Endre, Adamis Anna, Áfra János, Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Radnóti Miklós, Túrmezei Erzsébet, Sohonyai Attila, József Attila, Kemény István, Lackfi János, Szabó T. Anna, Géczi János, Dukay Nagy Ádám, Szálinger Balázs, Fenyvesi Ottó, Petőfi Sándor, Szőcs Géza, Földes Lívia, Kassák Lajos, Gyurkovics Tibor, Aranyosi Ervin, Pilinszky János, Szilágyi Domokos, Juhász Gyula és Nagy László ünnepi hangulathoz illő költeményeit ezúttal is kiváló művészek: Csuja Imre, Für Anikó, Ecsedi Erzsébet, Gáspár Sándor, Szarvas József, Áfra János, Mácsai Pál, Tóth Ildikó, Nagy Péter, Kőszegi Ákos, Holecskó Orsolya, Kálloy Molnár Péter, Mihály Adél, Mihály Péter, Korhecz Imola, Őze Áron, Likó Marcell valamint Szálinger Balázs tolmácsolják.

A narrációt immár hagyományosan Kiss Ernő színművész látja el; a kiváló hangminőségért ezúttal is Köves Marcell, a Hevesi Sándor Színház vezető hangmérnöke felel; a program grafikai munkálatait Mihály Tamásnak köszönhetjük, míg a zenei szignált a mindössze 10 éves Czompó Botond adja elő.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 01. 15:34, szerda | Helyi

Kiwi.com: A home office lehetősége új távlatokat nyit az utazások terén

Egy friss kutatás szerint a magyarok többsége úgy gondolja, hogy az utazás alatti munkavégzés pozitív hatással lenne a mentális egészségére és a munkára is.

2023. Február 01. 14:39, szerda | Helyi

Szombattól néhány vonalon változik a vonatok és a buszok menetrendje

Szeged és Hódmezővásárhely között csúcsidőben 20 percenként fog járni a vasútvillamos

2023. Január 31. 13:29, kedd | Helyi

Elvira megszólal

Lényegesen gyorsul az utasok kiszolgálása a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatán: teljesen magyar fejlesztésű robotasszisztenssel újul meg az Elvira menetrendi szolgáltatás.

2023. Január 31. 13:27, kedd | Helyi

Női felnőttcsapat: nehéz meccsek voltak

Két kemény mérkőzésen van túl a Vásárhelyi Kosársuli női felnőttcsapata.