Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 08. 11:04, péntek | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Vereséggel kezdte a rájátszást a Kosársuli

Vereséggel kezdte a rájátszást a Kosársuli

A DEAC U23 otthonában, az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban játszott az NB I/B Zöld csoportjának rájátszásának első meccsén a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli csütörtök este.

Az előjelek jók voltak: a csapat az alapszakaszt a bajnokság legjobb formában lévő együtteseként zsinórban hat sikerrel zárta, így az 5. helyen végezve a 4. DEAC U23 ellen kezdhette a három nyert mérkőzésig tartó negyeddöntős párharcot.

Előzetesen szoros találkozóra lehetett számítani, ugyanis novemberben Debrecenben 76-70-ra nyertek a tehetséges akadémista fiatalok, március elején pedig a Kosársuli győzött 84-82-re a Hódtói Sportcsarnokban.

Jó támadójátékkal és hat perc alatt 8-4-es vezetéssel kezdett a vásárhelyi csapat, úgy, hogy négy különböző játékos is eredményes volt. A negyed végén aztán Neuwirth által előbb egyenlített a DEAC, majd a korábban a Kosársulinál nevelkedő Ságodi kosarával a vezetést is átvették a negyed legvégén (12-10). Egyébként erre a játékrészre is jellemző volt, ami a meccs nagyobb részére: a szoros védekezésnek, valamint a viszonylag gyenge dobószázaléknak köszönhetően a megszokottnál kevesebb kosár született.

A második negyed elején aztán ellépett aztán Neuwirth pontjai révén ellépett a DEAC, a Kosársulinak pedig jóformán semmi sem jött támadásban. A 17. percben már 20-13-ra mentek a hazaiak, majd Udemezue zsákolásánál a tíz pontot is meghaladta a különbség. A félidő Pavlovic büntetőjével, 26-17-es hazai előnnyel zárult, ami még így is teljesen nyitva hagyta a végkimenetelt a második félidőre.

A szünetet követően folytatódott a tendencia, ami az első félidő végén kialakult: a Kosársulit Varga Ákos pontjai tisztes távolságban tartották, Utasi Gábor a 25. percben, mínusz tizenkilencnél (42-23) kért időt. Ekkorra azonban már jóformán nemcsak a negyed, hanem az egész mérkőzés eldőlt, pláne úgy, hogy a játékrész végéig abszolút állandósult a kialakult különbség (50-31).

A végjáték pedig már szinte teljes egészében arról szólt, hogy mennyivel nyer a DEAC. A Kosársulinak semmi sem sikerült, amit jól mutat a 26/0-s triplamutató, miközben a debreceniek jól használták a palánk alatti játékukat. A 36. percben meghaladta a harminc pontot a hazai előny (69-37), amin a végén a Varga testvérek, valamint a vásárhelyi színekben bemutatkozó Kass kosarával produkált egy 10-0-s szériát a csapat. A debrecenieknek ez abszolút belefért, Sipos büntetői állítoták be a 71-47-es győzelmüket jelentő eredményt - a Kosársulinak minden fronton javítania kell, ha esélyt akar adni magának a legjobb négybe jutásra.

NB I/B Zöld csoport, felsőházi rájátszás, negyeddöntő, első mérkőzés:

DEAC U23-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 71-47 (12-10, 14-7, 24-14, 21-16)

Oláh Gábor utcai sportcsarnok. Vezette: Gál, Sallai, Földi

DEAC: Pollák 15, Neuwirth 20/12, Balázsi -, Kovács 10/6, Fábián 4
Cserék: Gáspár 9/6, Ságodi 5, Czermann 2, Fekete 2, Sipos 2, Udemezue 2, Szívós -
Vezetőedző: Andjelko Mandic

Kosársuli: Pavlovic 10, Varga Á. 13, Bodócsi 4, Varga 6, Burko 4
Cserék: Kelemen 3, Bálint 2, Kass 2, Knyur 2, Vejinovic 1, Megyesi -, Nánási -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

Utasi Gábor értékelése: "Ez most így sikerült, igyekszünk javítani. Gratulálok a Debrecennek."

Folytatás szombaton 18.30-tól a Hódtói Sportcsarnokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére