Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Július 05. 12:05, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Vasúti bérlet és utazási kedvezmény a Balaton Soundra

Vasúti bérlet és utazási kedvezmény a Balaton Soundra

A Balaton Sound fesztiválra napi- vagy hetijeggyel látogatóknak érdemes vasúti bérletet váltani, amellyel több viszonylaton szinte korlátlanul és gyorsvonati pótjegy nélkül utazhatnak 2. osztályon.

A Balaton Sound vasúti bérletesek július 5-11 között Székesfehérvár–Zamárdi, Zamárdi–Balatonszentgyörgy–Keszthely, Zamárdi–Fonyód–Kaposvár, Zamárdi–Siófok–Kaposvár között utazhatnak. A fesztivál utolsó napján mentesítő vonatok is közlekednek.

A 26 éven aluliak számára a Balaton Sound 2016 ifjúsági bérlet ára 5250 forint, 26 évnél idősebbeknek a Balaton Sound 2016 bérlet ára pedig 10500 forint. Oda- vagy hazautazáskor a saját kedvezmény alapján csatlakozó jegyet is válthatnak a bérletesek. Ezen kívül a Balatonfenyvesi Kisvasútra 50%-os kedvezményt biztosít a MÁV-START.


A Balaton Sound bérlet másodosztályon vehető igénybe, gyorsvonatokra nem kell pótjegyet váltani, de a feláras IC és EC járatokra a pót- és helyjegyet meg kell vásárolni. A vasúti jegypénztárnál be kell mutatni a Balaton Sound belépőt, a bérletre pedig rá kell írni a felhasználó nevét. A vonaton a jegyvizsgáló a vasúti bérlet mellé a fesztiválbelépőt is kéri. A vasúti utazási kedvezményt a Magyar Kormány biztosítja.

A nagy forgalomra való tekintettel a fesztivál zárónapján, július 10-én éjszaka, valamint 11-én hajnalban és reggel mentesítő járatokat és Bagolyvonatokat indít a MÁV-START: vasárnap a Déli pályaudvartól Nagykanizsáig 22:40-kor és 23:40-kor, hétfőn Budapest felé pedig Zamárdiból 1:02-kor, 2:51-kor, 6:55-kor, 7:17-kor és 8:03-kor.

A Balaton Sound vasúti bérletről és a menetrendről a MÁV-csoport weboldalának címlapi ajánlatában található bővebb tájékoztatás: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/fesztivalozol-vasarolj-balaton-sound-vasuti-berletet

Bagolyvonatok: augusztus 28-ig csütörtökönként, péntekenként és szombatonként késő este és éjjel is közlekednek vonatok a Balatonra és vissza a fővárosba. Ezeket az utasok védelme és a vagyonbiztonság érdekében vasútőrök kísérik, továbbá esetenként rendőri járőrszolgálat is utazik a vonatokon, főként a fesztiválok ideje alatt.

Vakáció bérlet: aki diákként a nyáron belföldi utazásokat tervez, fesztiválokon vesz részt, annak bizonyos kilométerszám felett feltétlenül érdemes a vasutat és a nemzeti vasúttársaság Vakáció bérletét választania. Szeptember 30-ig 30, 60, illetve 90 napig korlátlan vasúti utazásra jogosultak azok a közép- vagy felsőoktatásban tanuló diákok, akik megváltják a MÁV-START Vakáció bérletét. A bérlet kizárólag érvényes magyar nappali vagy esti tagozatos diákigazolvánnyal együtt jogosít fel a kedvezményes utazásra. A 30 napos bérlet 14900, a 60 napos 23900, a 90 napos pedig 32900 forintba kerül. A 90 napos bérlet esetében az érvényesség kezdete csak július 1. lehet, a többinél későbbi kezdődátum is elképzelhető, de az érvénytartam legkésőbb szeptember 30-án véget ér. A bérletek kizárólag a MÁV-START hálózatán, másodosztályú utazásra érvényesek. A bérlet valamennyi jegykiadó-gépes pénztárnál megváltható és elővételben is megvásárolható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.