Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Június 06. 07:19, péntek | Belföld
Forrás: (MÁV-Start Zrt.)

Vasút a javából! - Indul a nagy vasutas családi vetélkedő - Életünk a vasút, hivatásunk a következő generációké is

Vasút a javából! - Indul a nagy vasutas családi vetélkedő  -  Életünk a vasút, hivatásunk a következő generációké is

A MÁV-START „Vasút a javából!" címmel vasútismereti vetélkedőt indít munkavállalóinak gyermekei és gyermekvasutasok körében.

A várakozásokat felülmúlva, a családi megmérettetésre már eddig több száz ifjonc jelezte részvételét. Tíz online forduló – amiben a családtagok is segíthetnek –, majd döntő a legjobbaknak, kamerák kereszttüzében. Indul a nagy vasutas családi vetélkedő!

A közel 15 ezer munkavállalót foglalkoztató MÁV-START Zrt. hazánk egyik legnagyobb munkaadója, amely a közösségi közlekedésben kulcsszerepet tölt be. Olyan különleges és felelősségteljes világ a vasutasoké, amelyben rendre több generáció szolgálja utasainkat, és sok esetben apáról fiúra, anyáról leányra öröklődik a hivatás, a vasút szeretete. Vasúttársaságunk most induló családi vetélkedősorozatával utazóközönségének is meg kívánja mutatni a vasutasok nagy családján és a vasutas családokon belül továbböröklődő vasútszeretetet, hivatástudatot – nem utolsó sorban tovább erősítve a vasutas családok összefogását.

A színes, változatos elemeket tartalmazó szakmai megmérettetésen a MÁV-START dolgozóinak 10-16 éves gyermekei illetve családtagjai, valamint gyermekvasutasok vehetnek részt, ez idáig már több százan jelezték részvételi szándékukat. A játékosok tíz fordulóban tehetnek tanúbizonyságot a vasút ismeretéről és szeretetéről: a www.mav-start.hu oldalon lévő játékfelületre belépve a vállalat alaptevékenységeihez kötődő szakmai (személyszállítási, vontatási és gépészeti), továbbá általános vasúttörténeti feladatokat oldva meg. Ehhez szüleik, nagyszüleik, családtagjaik segítségét is igénybe vehetik. A játék zárásaként, 2014 novemberében a legtöbb pontszámot elérő 30 játékos 3 fős csapatokban mérkőzik meg egy nyilvános döntőben. A legjobban teljesítő gyermekek értékes nyereményekben részesülnek.

A vasúthoz alapvetően kötődő gyerekek a versenyben részvételükkel még közelebb kerülhetnek a szakmához, játékos formában mélyülnek el a vasúttal kapcsolatos témákban. Természetesen nem titkolt célunk – a vasutas családok tradíciójára építkezve – az e pályára készülő gyerekek motiválása, szakmai támogatása sem. Vetélkedőnk egyúttal illeszkedik az EU Családszervezeteinek Szövetsége által 2014-re kihirdetett család és munka összehangolásának évéhez, valamint az ENSZ Nemzetközi Családév 20. jubileumához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.