Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. November 25. 17:01, szerda | Helyi
Forrás: Török Anita-sajtóreferens

Vasárnap nyit a karácsonyi vásár és felgyullad az ünnepvárás első gyertyája

Vasárnap nyit a karácsonyi vásár és felgyullad az ünnepvárás első gyertyája

Az adventi készülődés jegyében csütörtökön állítják fel Hódmezővásárhely karácsonyfáját a Bessenyei Művelődési Központ előtt.

A város főterén november 29-én, vasárnap 17 órakor Almási István polgármester az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával nyitja meg a karácsonyi vásárt, mely szentestéig várja az érdeklődőket.

Vasárnap délután Almási István polgármester beszédét követően tárja ki kapuit a karácsonyi vásár a Kossuth téren. Advent első gyertyájának ‑ a lángot Hódmezővásárhely városának vezetője lobbantja fel ‑ meggyújtásakor imát mond Németh László katolikus plébános, esperes, majd Gál Vivien és Zoltai Attila koncertjén vehetnek részt a Kossuth téri pódium színpadhoz kilátogatók. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központban november 29-én délután karácsonyi készülődésre és a kultúrközpont karácsonyfájának díszítésére várják az érdeklődőket. A további adventi gyertyákat a város települési képviselői, tisztségviselői és a történelmi egyházak lelkipásztorai gyújtják meg december 6-án, 13-án és 20-án.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szervezésében minden adventi vasárnapon meghitt, ünnepi műsorokkal várják a vásárba kilátogatókat: a gyerekeknek lehetőségük nyílik találkozni a Mikulással és a Hótündérrel, a vállalkozó kedvűek saját karácsonyi díszeket, illetve szaloncukrot is készíthetnek. Luca napján mindenkit nagy közös karácsonyi éneklésre várnak a szervezők, míg advent negyedik vasárnapján Gájer Bálint és zenekara lép fel a BFMK színháztermében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.