Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2014. Június 04. 17:02, szerda | Helyi
Forrás: (Elek András-sajtóreferens)

Vásárhelyi tradíció - vásárhelyi progresszió

Vásárhelyi tradíció - vásárhelyi progresszió

Fiatal művészek kiállítása az Art IX-XI. Galériában.

Tíz fiatal hódmezővásárhelyi művésznek nyílik csoportos kiállítása Tradíció- progresszió címmel június 6-án, pénteken 17 órakor Budapesten, a Bartók Béla úti Art IX-XI Galériában.

A tradíció jegyében, haladó gondolattokkal mutatkoznak be azok a hódmezővásárhelyi (kötődésű) képzőművészek Budapesten, akiknek június első péntekjén nyílik kiállítása a Bartók Béla út 1. szám alatti Art IX-XI Galériában. A tíz fiatal alkotó művei hűen illusztrálják, hogyan él tovább, illetve alakul át a mai kortárs művészet világában a hagyományos vásárhelyi iskola művészi értékrendje.

A kiállítás illusztrálja azt is hogyan transzplantálódnak tradicionális festői vagy formai elemek a huszonegyedik század vizuális nyelvezetének igényeihez. A tárlatot Szabó Noémi művészettörténész nyitja meg, közreműködik a Manzana formáció. A június 25-ig látható kiállításon Bíró Botond, Boda Anikó, Bukor Tibor, Dunai Edit, Fekete András, Nagy Attila, Szabó Klára Petra, Szvet Tamás, V. Nagy Nándor és Zoltai Attila alkotásait láthatja a főváros művészetkedvelő közönsége.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 26. 09:06, vasárnap | Kék hírek

Főügyészség: szülei után egy rendőrt is meg akart ölni a pénteken elfogott férfi

Elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az a férfi, aki május 24-dikét megelőző napokban megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.