Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 18. 11:37, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Vásárhelyen győztek a Márciusi ifjak

Vásárhelyen győztek a Márciusi ifjak

Az Emlékpontban (is) vetélkedtek a diákok

A Hódmezővásárhelyi Városi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulóján vetélkedőt szervezett a hódmezővásárhelyi általános és középiskolák diákjai számára. A csapatok a város pontjain lévő állomásokat keresték fel, ahol feladatok várták őket. Az egyik helyszín az Emlékpont volt.

A vetélkedőre a Németh László Gimnázium, Általános Iskola három, a Bethlen Gábor Református Gimnázium két, míg a Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola és a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola egy-egy csapatot indított, akiknek a Bessenyei Ferenc Művelődési Központot, a Népművészeti Tájházat, a Kossuth teret kellett felkeresniük, s ott feladatokat megoldani.

Az Emlékpontban Nagy Gyöngyi, a közgyűjtemény történésze várta feladatlappal a diákokat, akik az intézmény állandó kiállításához kapcsolódó kérdésekre adtak választ.


Az Emlékpont konferenciatermében tartott eredményhirdetésen az első helyezett díját a Bethlen Gábor Református Gimnázium Márciusi ifjak nevet viselő csapata nyerte a Németh László Gimnázium, Általános Iskola második helyezett Kecske, illetve harmadik helyezést elért Pulzus csapata előtt, míg a különdíjjal a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola csapatát jutalmazták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.