Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. December 11. 16:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Vásárhely ihletése az Art IX-XI. Galériában

Vásárhely ihletése az Art IX-XI. Galériában

A tavalyi év Hódmezővásárhelyi Képzőművészeti Szimpóziumán ihletet nyert művészek alkotásaiból nyílik csoportos kiállítás december 11-én, csütörtökön 18 órakor Budapesten, a Bartók Béla úti Art IX-XI Galériában.

A tárlaton tucatnyi alkotó közel negyven művén keresztül figyelhetik meg az érdeklődők a Vásárhelyen megélt művészeti hatások lecsapódását.

Több mint másfél évtizeddel ezelőtt hívták életre helyi művészek – Hódmezővásárhely városának támogatásával – a képzőművészeti szimpóziumot, amelynek célja, hogy a nagy múltra visszatekintő vásárhelyi festőiskola hagyományaira támaszkodva és ezeket újraértelmezve szülessenek sokszínű alkotások a szimpóziumon résztvevő művészek két hetes együtt gondolkodásának eredményeként. A különböző szemléleteket valló alkotók, Balogh Gyula, Bíró Botond, Blaski Márta, Bodor Zoltán, Horváth Roland, Jakucs János, Kéri László, László Dániel, Nagy Attila, Szabó Ábel, Sonkoly Tibor és V. Nagy Nándor a vásárhelyi realista hagyományokra építve, de azt széles skálán értelmezve vonultatják fel munkáikat.

A Bartók Béla úti kiállítóhelyen az év végéig megtekinthető tárlaton köszöntőt mond Nagy Imre, a Tornyai János Múzeum igazgatója. A ma esti megnyitón Mohácsi Szilvia televíziós műsorvezető, szerkesztő ajánlja az alkotásokat a közönség figyelmébe, a vernisszázson Heigl László bőgős és DJ Panda biztosítja a zenei aláfestést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.