Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 13. 11:54, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Várakozáson felül teljesített az év első napjaiban a MÁV app

Várakozáson felül teljesített az év első napjaiban a MÁV app

Az év első bérletvásárlási hulláma felülmúlta a várakozásokat.

Januárban pedig 7 nap alatt több bérletet vásároltak a MÁV alkalmazás segítségével, mint egész decemberben, vagyis jól láthatóan rohamosan nő az app népszerűsége.

Már nem csak a menetjegyeket vásárolják sokan a MÁV mobilapp segítségével, de egyre többen választják a havi bérlet vásárlásához is ezt az egyszerű, kényelmes lehetőséget. Tavaly közel 4,6 milliódarab belföldi vasúti menetjegyet, bérletet és felárat vásároltak az utasok a MÁV alkalmazáson keresztül. Jellemző az applikáció népszerűségének növekedésére, hogy míg tavaly januárban 4,2 százalék volt a MÁV app aránya az eladott jegyek számából, addig decemberre ez 9,5 százalékra, azaz több mint a duplájára nőtt egy év alatt. Ezen belül az értékesített jegyek száma 2019 utolsó negyedévében megháromszorozódott az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Január első hetében is jelentős növekedés látható: idén 7 nap alatt már több mint 108 ezer darab jegyet vásároltak a MÁV app-ban, míg 2019 első 7 napjában ez a szám kicsivel 42 ezer alatt volt, ami több mint két és félszeres növekedés.

A december 1-jei bevezetése óta ezidáig 1300-nál is több (2019. év végéig 663 darab) vasúti bérletet vásároltak a MÁV app-ból. Az így vásárolt bérletek 53 százaléka tanulóbérlet, 47 százaléka pedig dolgozó bérlet, 15 százalékukat pedig e-személyi igazolványhoz rendelve váltották.

További érdekesség, hogy az app segítségével menetjegyet a legtöbben a szobi (70-es) vasútvonalon váltottak, de a szolnoki (100a) és a székesfehérvári (30a) vonal is a dobogón végzett. A mobilalkamazás nyújtotta lehetőséggel vasúti bérletet szintén a főváros elővárosi vonalain váltottak a legtöbben: az élen a Budapest és Vác közötti (70-71-es) utazás végzett; a második a Kelenföld és Érd alsó (30a) közötti, a harmadik pedig a Nyugati pályaudvar és Dunakeszi-Gyártelep (70-es) közötti utazás lett.

Atovábbi fejlesztéseknekköszönhetően, tervezettenez év első felétőllesz lehetőség menetjegyet váltani a felszállási állomástól amenetrend szerinti indulási idejénél később induló (késő) vonatrais az alkalmazáson keresztül. A tervek szerintnem kell majd külön regisztrációaz internetes jegyvásárlási felülethez és a MÁV applikációhoz – ezeket egységesíti a vasúttársaság, valamint tovább fejlődnekaz alkalmazáson belüli utastájékoztatási funkciókis. Emellett várhatóana Budapest–Bécs viszonylatranemzetközi menetjegyvásárlására is lehetőség lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.