Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2023. Január 25. 11:10, szerda | Helyi
Forrás: Elek András Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség

Vándorbotból pásztorbot

Vándorbotból pásztorbot

Berecz András ének- és mesemondó estje az Ótemplomban

A világirodalom ismert udvari bolondjainak, illetve kevéssé ismert magyar „bolondozók” történeteit eleveníti meg önálló estjén Berecz András Kossuth-díjas előadóművész, akinek Isten bolondja című előadását január 25-én este 6 órától tekintheti meg a hódmezővásárhelyi közönség a Református Ótemplomban.

Az Úr igazát és mosolyát nem hétköznapi módon hirdető alak elevenedik meg Berecz András ének- és mesemondó játékában, aki történetének karakterét egyrészt Shakespeare darabjainak vidám, csipkelődő, de az igazságot kimondó, bölcs bolondjaitól eredezteti, de az ún. „húsvéti kacagásból” is merít. E középkori spanyol hagyomány szerint nemcsak a prédikáló pap igyekezett hallgatóságát megnevettetni, hanem mesemondókat is hívtak a templomokba. Így „vándorként” érkezik Berecz András is szerdán este a Református Ótemplomba, ahol „színpadi barangolásai” során az okosbolond gondolatainak vándorbotja prófétai, hallgatóságát Isten igazsága felé terelgető pásztorbottá válik…

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó előadás díjtalanul tekinthető meg Hódmezővásárhely főtéri templomában; kezdés szerdán 18 órakor.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 01. 15:34, szerda | Helyi

Kiwi.com: A home office lehetősége új távlatokat nyit az utazások terén

Egy friss kutatás szerint a magyarok többsége úgy gondolja, hogy az utazás alatti munkavégzés pozitív hatással lenne a mentális egészségére és a munkára is.

2023. Február 01. 14:39, szerda | Helyi

Szombattól néhány vonalon változik a vonatok és a buszok menetrendje

Szeged és Hódmezővásárhely között csúcsidőben 20 percenként fog járni a vasútvillamos

2023. Január 31. 13:29, kedd | Helyi

Elvira megszólal

Lényegesen gyorsul az utasok kiszolgálása a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatán: teljesen magyar fejlesztésű robotasszisztenssel újul meg az Elvira menetrendi szolgáltatás.

2023. Január 31. 13:27, kedd | Helyi

Női felnőttcsapat: nehéz meccsek voltak

Két kemény mérkőzésen van túl a Vásárhelyi Kosársuli női felnőttcsapata.