Hírek
2013. Április 03. 05:00, szerda |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Valóban a hal a hosszú élet titka?

Az omega 3 zsírsavakban gazdag rendszeres halfogyasztás lehet a hosszabb élet titka - állítja egy új tanulmány, amelyről a Health Day számol be. A 2600 felnőtt bevonásával készült tanulmány szerint a legmagasabb omega3 zsírtartalma a lazacnak, a makrélának, a heringnek, a pisztrángnak és a tonhalnak van.
A kutatás eredménye szerint azok, akik az említett halfajtákból a legtöbbet fogyasztották, átlagosan két évvel tovább éltek, mint azok, akik a legkevesebb halat ették.
A Dr. Dariush Mozaffarian, a Harvard Egyetem epidemiológus professzorának vezetésével készült tanulmány nem biztosítja, hogy a sok halfogyasztás megnöveli a várható élettartamot, hiszen az sok egyéb tényezőtől függ, mindenesetre kapcsolatot talált a kettő között.
'A vér omega3 zsírsav szintje összefügg az alacsonyabb halálozási kockázattal, különösen a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának csökkenésével' - mondta a szakember.
Mozaffarian megállapította, hogy az omega3 zsírsav 27 százalékkal csökkenti a bármilyen okból bekövetkező halálozás kockázatát. A szívbetegségekből bekövetkező halálozás kockázatának csökkenése pedig még ennél is magasabb, mintegy 35 százalékos volt.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Július 02. 07:47, szerda | Életmód
AM: megújul páratlan természeti kincsünk, a Kis-Balaton
2025. Július 01. 07:45, kedd | Életmód
MME: a vízimadarak etetése veszélybe sodorja az állatokat
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfőn közzétett lakossági felhívásában arra kér mindenkit, hogy semmivel se etessék a vízimadarakat.
2025. Június 29. 07:54, vasárnap | Életmód
NAV: szombattól már nem hozhatók be szabadon a műtárgyak, régiségek
2025. Június 28. 08:41, szombat | Életmód
Az agrárminiszter szerint jó minőségű a magyar dinnye
A tavalyihoz képest a dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökkent, ami azt jelenti, hogy a dinnyetermesztők ki tudják elégíteni a hazai igényeket és exportálni is tudnak