Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Április 07. 20:01, kedd | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Utolsók és magukrahagyatottak - Wass Albert regénye a BFMK színpadán

Utolsók és  magukrahagyatottak - Wass Albert regénye a BFMK színpadán

A hódmezővásárhelyi irodalompártoló egyesület megalakulásának 10. évfordulója alkalmából rendezett programok zárásásaként Wass Albert Magukrahagyottak című regénye alapján készült színművet láthatják az érdeklődők.

A darabot április 9-én, csütörtökön 18 órai kezdettel a szabadkai színház két művészének, Vágó Krisztina és Péter Ferenc előadásában a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tekinthetik meg.

Péter Ferenc színművész-rendező, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja Wass kevéssé ismert regényét állította színpadra. Wass Albert, mint a hazájáért harcoló honvéd és író közelről ismerte mind a magyar szépirodalmat mind a honvédő háborút. Művében azt boncolgatja, hogy létezik-e egy elveszett háború végén erkölcs, hazugság nélküli magyar világ és remény a jövőben? A két zentai születésű színművész egy gyönyörű szerelmi történetet ad elő fegyverropogások zenei kíséretével. A szovjet offenzíva idején játszódó darabban egy sebesült katona, Nagy Ernő őrnagy (Péter Ferenc alakításában) és Anka, az oroszok karmából megszökött orvostanhallgató (szerepében Vágó Krisztina) egy tisztáson fut egymásba...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.