Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2023. Július 19. 11:56, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Utazzon a MÁV-VOLÁN-csoporttal a Formula-1 Magyar Nagydíjra

Utazzon a MÁV-VOLÁN-csoporttal a Formula-1 Magyar Nagydíjra

Érdemes kihasználni a MÁV-VOLÁN-csoport járatait a július 21-23. között megrendezett Formula-1 Magyar Nagydíj nézőinek.

Hungaroringre kifelé Kerepesig a MÁV-HÉV és onnan a Volánbusz ingyenes különbuszai nyújtanak egyszerű eljutási lehetőséget. Visszafelé, ha Budapest az úti cél, a MÁV-VOLÁN-csoport azt javasolja, hogy a Gödöllőig közlekedő különbuszokról a modern, klimatizált motorvonatokkal utazzanak tovább, hiszen a KISS illetve dupla FLIRT motorvonatok negyed óránként indulnak a Keleti pályaudvarra, a leggyorsabb eljutást biztosítva a fővárosba. A MÁV-HÉV járatait első sorban Mogyoród és Örs vezér tere között leszálló utasoknak ajánlják. Mindhárom versenynapon fixáras egyúti és odavissza úti jegyet is válthatnak a MÁV-VOLÁN-csoport járataira a látogatók.

Pénteken kezdődik az idei Formula-1 Magyar Nagydíj, a háromnapos versenyre a látogatók minél gördülékenyebb ki- és hazajutásának elősegítése érdekében készül a MÁV-VOLÁN-csoport. Az egyéni utazás helyett, idén még inkább érdemes elsősorban a nagykapacitású, kötött pályás eszközök segítségével, és a hozzájuk kapcsolódó autóbuszjáratok nyújtotta lehetőségeket kihasználva utazni a Hungaroringre és vissza.

Budapestről a Hungaroringre való utazáshoz legjobb eljutást a HÉV bővített járatai és a Volánbusz ingyenes különbuszai biztosítanak. A H8-as HÉV-vel utazhatunk az Örs vezér tere állomásról Kerepesig, ahol a Volánbusz díjmentesen igénybe vehető különbuszaira lehet átszállni, melyek egészen a Hungaroring 3-as kapuig szállítják az utasokat.

Fontos változás a közlekedésben, hogy a versenynapok végén, visszafelé a Volánbusz különbuszai a verseny helyszínéről Kerepes helyett Gödöllőig közlekednek, onnan a MÁV-START korszerű, nagykapacitású KISS, illetve dupla FLIRT motorvonatai is 15 percenként indulnak a Keleti pályaudvarra. A MÁV-VOLÁN-csoport a Budapestre utazóktól azt kéri, hogy a gördülékeny hazajutás érdekében, visszafele a Volánbusz különjáratairól Gödöllőn a MÁV-START modern és klimatizált motorvonataira szálljanak át, melyek 30-40 perc alatt beérnek a Keleti pályaudvarra, ezzel is tehermentesítve MÁV-HÉV várhatóan telített szerelvényeit. A vonatok Gödöllőről a Keleti pályaudvarra minden óra negyedkor és háromnegyedkkor indulnak 40 perces menetidővel, valamint minden óra egészkor és félkor InterRégió közlekedik, ami 30 perc alatt ér szintén a Keleti pályaudvarra.

A Volánbusz az ingyenesen igénybe vehető különbuszai mellett menetrendszerinti járataival is segíti a hazajutást Gödöllő állomásról azok kapacitásának erejéig.

A H8-as HÉV a Formula-1 Magyar Nagydíj mindhárom napján, a versenyre utazás, illetve a visszautazás időszakában sűrűn, 10-15 percenként közlekedik a látogatók által használt, Mogyoród és Örs vezér tere közötti szakaszon. A vonatok péntektől vasárnapig megerősítve, hat kocsival szállítják majd az utasokat, ezzel támogatva a Mogyoród és Örs vezér tere között lakó vagy parkoló látogatók utazását.

A Formula-1 Magyar Nagydíjhoz kapcsolódóan, a jobb utaskiszolgálás érdekében a MÁV-VOLÁN-csoport a BKK közreműködésével közös, kedvezményes árú díjterméket vezetett be. Egyútra szóló „Hungaroring jegy” 750 forintért, az oda-vissza útra is érvényes „Hungaroring flexijegy” 1500 forintért vásárolható meg július 21-ei, 22-i illetve 23-i utazásokhoz, és az érintett menetrendszerinti HÉV-, vonat- és buszjáratokon használható fel.

A MÁV-VOLÁN-csoport Formula-1 Magyar Nagydíj hétvégéjén közlekedő járatairól, a kedvezményes árú jegyekről és jegyvásárlási lehetőségekről részletes információk, valamint térkép a weboldalon érhető el: www.mavcsoport.hu/f1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.