Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2022. Augusztus 25. 11:10, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Utazz kedvezményesen a budapesti tűzijátékra a MÁV-Volán-csoport járataival

Utazz kedvezményesen a budapesti tűzijátékra a MÁV-Volán-csoport járataival

A múlt szombatról elhalasztott budapesti tűzijátékot augusztus 27-én rendezik meg.

Az eseményre utazókat támogatva, ezen a hétvégén egy speciális, Tűzijáték 2022 nevű menettérti jeggyel is lehet utazni a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV járatain az ország bármely pontjából Budapestre. A fixáras jegy az ország távolabbi részeiben élők számára is jelentős utazási kedvezményt jelent, ha a hétvégén a fővárosba látogatnak.

A Technológiai és Ipari Minisztérium döntése értelmében a MÁV-START és a GYSEV a tűzijáték hétvégéjére kedvezményes, fixáras menettérti jegyet vezetnek be. A Tűzijáték 2022 menettérti jegy ára a megtett távolságtól függetlenül, egységesen 2000 forint egy főre. Az egyéni jegy maximum 4 főig bővíthető személyenként 800 Ft-ért, azaz egy főre 2000 Ft, két főre 2800 Ft, három főre 3600 Ft, négy főre 4400 forintos áron váltható meg. Így a családok, baráti társaságok egy közös, jegy megváltásával sokkal egyszerűbben és kedvezményes áron utazhatnak vonattal és Volánbusszal.

A kedvezményes jegy augusztus 26-án 00:00-tól augusztus 28-án 23:59-ig érvényes. A jegyet az odaút – tehát a vidékről Budapestre történő utazás – során 26-án és 27-én lehet felhasználni, a visszautazás 27-én és 28-án lehetséges. A menetjegy a vasúton 2. kocsiosztályon érvényes, a felárak (pl. IC helyjegy), illetve autóbuszok esetében az érintett járatokon a távolsági kiegészítő jegy megváltása szükséges.

A Tűzijáték 2022 jegyet – egy vagy akár több főre – legegyszerűebben a Térségi és városi jegyek közül lehet megvásárolni a MÁV mobilalkalmazásában, valamint a MÁV-START jegykiadó automatáiban. A MÁV-START online jegyvásárlási felületén, a megújult Elvirában az egyéni utazások tervezésénél is el lehet érni a Tűzijáték 2022 jegyet, de itt csak egy főre lehet megváltani. Emiatt a vasúttársaság elsősorban a MÁV applikáció használatát javasolja, így a sorban állás is elkerülhető.

A Tűzijáték 2022 jegy – egy illetve több főre szóló változata – a MÁV-START jegypénztáraiban, valamint a GYSEV-nél is megvásárolható. A Volánbusz a jegyet külön nem értékesíti, de helyközi járatain mindenhol elfogadja.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 12:48, hétfő | Helyi

Lejátszotta első mérkőzését a Kosársuli felnőtt női csapata

Lejátszotta történetének első felnőtt női bajnoki mérkőzését a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület női csapata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei bajnokságban lép pályára a következő hónapokban.

2022. November 28. 12:39, hétfő | Helyi

Vers a Peronon – adventi különkiadás

A MÁV, a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesülettel karöltve, az elmúlt években nyaranta már megszokott, peronokon hallható versek után újabb nagy fába vágja a fejszéjét.

2022. November 22. 10:52, kedd | Helyi

Újítsuk fel Európát!

Az energiamegtakarítás közös érdek

2022. November 22. 10:49, kedd | Helyi

Saját nevelésű edző a Kosársuli kispadján

Saját nevelésű edző váltja Slobodan Kalinicet a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli kispadján.