Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. December 21. 20:12, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

ÚJRA NYERT A KOSÁRSULI, HEPP KUPA DÖNTŐ LESZ A HÓDTÓIBAN

ÚJRA NYERT A KOSÁRSULI, HEPP KUPA DÖNTŐ LESZ A HÓDTÓIBAN

Már az első félidőben eldöntötte a Salgótarján elleni rangadót a Vásárhelyi Kosársuli.

A kék-sárgák mind a kilenc eddigi bajnokijukat megnyerték, és továbbra is hibátlanul állnak az NBI B keleti csoportjának élén. Vas Péterék azonban nem pihenhetnek sokáig, mivel január első hétvégéjén Hepp Kupa négyes döntőn lépnek pályára a Hódtói Sportcsarnokban.

Villámrajtot vett a Kosársuli Nyilas először Rostás Imrének osztott ki egy gólpasszt, majd bevágott egy hármast és egy közelit. Két és fél perc után kezdtek ébredezni a salgótarjániak, előbb Schéda, majd Madár szerzett pontokat. Ez azonban nem szegte a hazaiak kedvét, akik ekkor már 18-5-re vezettek, úgy, hogy még a negyed fele sem telt el. Vas sem maradt ki a pontgyártásból, így a különbség az első 10 perc végére sem változott jelentősen.

A második játékrész elején sem vettek vissza a tempóból a kék-sárgák. Sorrendben Mócsai, Vejinovics, Nyilas és Gruda(utóbbi kétszer) jutatta a gyűrűbe a labdát. (37-15). Emellett a védekezés is elég jól ment dr. Elek András tanítványainak, még az Egerből frissen igazolt Szabó Pétert is sikerült hatástalanítva, mindezt úgy hogy a második periódus derekáig csak 17-et dobott az ellenfél. Grudával nem tudtak mit kezdeni a piros-fehérek, lassan 30-re nőtt Vasék előnye, ami a nagyszünetre valamelyest csökkent.

52-29-ről Pap Iván sportszerűtlenjével folytatódott a rangadó, amiből négy pontot gyűjtöttek a hazaiak. Pap azonban két trojkával javított hibáján, majd hamarosan 17-re olvadt a differencia. A vásárhelyiek viszont gyorsan magukhoz tértek, sokpasszos és eredményes kosárlabdával megint megléptek. (74-49) Ekkor egyébként már a Hódmezővásárhely 5 spílere járt 10 pont fölött.

Nem maradt túl sok kérdés a zárónegyedre, melynek kezdete előtt 74-49 állt az eredményjelzőn. Lassan telt az idő, nem sok kosár esett az első percekben, az ex-vásárhelyi Schéda és Czuprák tartotta a lelket a Nógrád megyeiekben, a győzelem azonban nem forgott veszélyben, sőt állandósulni látszott 20 pont fölötti vezetés.

Végül a Vásárhely 89-71-os diadallal zárta a Salgótarján elleni találkozót, így 9 győzelemmel a tabella élén várja a Hepp Kupa négyes döntőt, amit a Hódtói Sportcsarnokban rendeznek meg január 3-án és 4-én. A Final Fourba Vejinovicsék mellett a Salgótarján, a Debrecen és a TF-Budapest jutott be.

Vásárhelyi Kosársuli SE – Konecranes-Salgótarjáni KSE 89-71 (23-13, 29-16, 22-20, 15-22)
NBI B csoport 9. forduló, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 600 néző.
Vezette:. Gergely Cs., Borgula Gy és Balogh Gy.
Kosársuli: Vejinovics 5, ROSTÁS I. 12, VAS 15, NYILAS 17/9, VARGA 13.
Csere:.GRUDA 12, Czibere 2, Genal 2, Kelemen 4, Rostás G. 2, Mócsai 3, Kukla 2.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Az első félidőben ragyogó játékával nyertük meg a meccset egy nagyon jó játékerőt képviselő csapat ellen. A második 20 percben azért már szenvedtünk egy kicsit.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: