Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 11. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Újabb Leopard 2A7 harckocsik érkeztek Tatára

Újabb Leopard 2A7 harckocsik érkeztek Tatára

Újabb Leopard 2A7 harckocsik érkeztek Tatára szerda hajnalban, hogy a magyar emberek védelmét szolgálják - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldalán.

A miniszter bejegyzésében úgy fogalmazott: "eredményesen indul az év".

A haderőfejlesztés gőzerővel halad, folyamatosan érkeznek a legmodernebb eszközök - tette hozzá, megjegyezve, szerda hajnalban újabb Leopard 2A7 harckocsik érkeztek Tatára.

A honvedelem.hu beszámolója szerint három Leopard 2A7HU típusú harckocsi érkezett meg a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz szerdán, és ezzel nyolcra bővült a magyar igények szerint fejlesztett harckocsik száma a dandárnál. Emlékeztettek rá: 2028-ig összesen negyvennégy darab érkezik Magyarországra "a high-tech haditechnikai eszközből az öt Wisent 2HU műszaki vontató és három Leguan 2HU hídvető harcjármű mellett".

Mint írták, a Leopard 2A7HU típusú harckocsi páncélteste 7,7 méter hosszú, előrefordított löveggel a harckocsi hosszúsága 10,97 méter. A szélessége kiegészítő páncélzat nélkül 3,76 méter, magassága pedig 3,03 méter. Tűzerejéről egy L55A1 típusú, L55 űrméret hosszúságú, 120 milliméter űrméretű, Rheinmetall harckocsiágyú gondoskodik, amely lehetővé teszi a pontos tüzelést akár 5000 méterről is. A harckocsi rendelkezik továbbá egy 7,62 milliméteres párhuzamosított géppuskával, egy 12,7 milliméteres távvezérelt géppuskával, valamint 16 darab 76 milliméteres ködgránátvetővel, amelyek repeszgránátok kilövésére is alkalmasak - olvasható a honvedelem.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.