Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 21. 12:01, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Újabb hihetetlen végjáték, újabb siker: bejutott a rájátszásba a Kosársuli!

Újabb hihetetlen végjáték, újabb siker: bejutott a rájátszásba a Kosársuli!

Egyszerű volt a képlet a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli számára szombaton este a Pénzügyőr SE otthonában: a győzelem biztos pozíciót ér a felsőházi rájátszásban.

Az NB I/B Zöld csoportjából ugyanis már csak egy forduló van hátra, a remek formában lévő Kosársuli pedig az utóbbi négy mérkőzését megnyerve nagyon kedvező helyzetbe hozta magát. Nem várt ugyanakkor könnyű feladat a csapatra, hiszen bár a Pénzügyőr decemberben 69-63-ra alulmaradt a Hódtói Sportcsarnokban, a fővárosiak szintén négy győztes meccsel a hátuk mögött kezdhették a találkozót.

Ami pontosan úgy alakult, ahogy arra számítani lehetett: az elejétől a végéig szoros és izgalmas volt. Nemes vezetésével nagyon jól, 8-0-val kezdett a Pénzügyőr, két és fél perc után időt is kellett kérnie Utasi Gábornak. Varga Ákos szerezte az első vásárhelyi pontokat, de a negyed elején kialakult különbség egyáltalán nem változott érdemileg a tíz perc során, sőt, a hazaiakat Horváth kosarai helyenként tíz pont fölé is juttatták. Végül 24-14-nél állt meg a számláló, volt tehát honnan zárkózni a folytatásban.

A második negyed elején Kelemen triplája indította el a vásárhelyi zárkózást, majd Burko hozta vissza öt pontra a csapatot (28-23, 13. perc). Horváth keze azonban nagyon sült, szinte minden dobása sikeres volt, így hamar újra tizenkettőre nőtt a különbség (38-26, 15. perc). A holtpontot jelentette a negyed közepe, mindkét csapatnál jöttek a hibák támadásban, de ahogy az az utóbbi hetekben már többször is előfordult, a kritikus pillanatból egy fokkal a Kosársuli jött ki jobban: Varga Ákos, majd Kelemen hárompontosa, végül Burko kettese a félidőre abszolút nem ledolgozhatatlan hátrányba (46-41) repítette a csapatot.

A szünetet követően két percig folyatódott a Pénzügyőr jó dobóformája, de innentől egyre inkább a Kosársuli akarata kezdett érvényesülni. Pavlovic kosarai, majd Vejinovic közelije után időt kért dr. Bagi Melinda, viszont hiába, így is sikerült utolérni a vendéglátót Borbáth büntetőinél (54-54, 26. perc). A vezetést azonban továbbra sem sikerült átvenni, valaki mindig megvillant a Pénzügyőrtől, igaz, a 61-61-es állás a harmadik negyed végén így is kedvezőbb lélektani helyzetbe hozta a Kosársulit.

Utasi Gábor az előző, Dunaharaszti elleni találkozó után azt mondta, kiegyezne azzal, hogy ne sokszor vezessen a Kosársuli a meccs alatt, de a legjobbkor, a végén igen - ez pontosan így történt most. Kelemen kettesével ugyanis a 31. percben volt először az előny a vásárhelyieknél, amit hamar Pavlovic növelt négypontosra. Koflanovics és Bálint "pontpárbajából" előbbi jött ki jobban, hiszen zsinórban három triplát szórt, amivel az utolsó négy percre a hazaiak fordulhattak előnnyel (72-69). Varga Ákosnak volt válasza, méghozzá két triplával, majd ismét az ő pillanatai következtek, ami után a 39. perc elején már plusz öttel, félig-meddig nyert helyzetben állt a Kosársuli (74-79). Szálasnak köszönhetően viszont egy perc alatt visszazárkózott mínusz egyre a Pénzügyőr (78-79), és Utasi Gábor időkérése után nem sikerült kosarat dobni, így az utolsó fél percben a győzelemért támadott a vendéglátó. Nagyon jól védekezett a Kosársuli, Koflanovics távoli triplája lepattant a gyűrűről, Kovács lepattanója utáni megoldását pedig lefülelte a mérkőzés legeredményesebbjeként 28 pontig jutó Varga Ákos, így nem változott az eredmény: a vásárhelyi csapat zsinórban a negyedik egylabdás meccsét is megnyerte, így a többi eredménytől és az utolsó fordulótól függetlenül bebiztosította a helyét a felsőházi rájátszásban!

NB I/B Zöld csoport, 25. forduló:

Pénzügyőr SE-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 78-79 (24-14, 22-27, 15-20, 17-18)

Budapest, CAMUGO SportLab Kosárlabda Csarnok. Vezette: Radnóti, Sentényi, Gruber

Pénzügyőr: Horváth B. 25/12, Koflanovics 14/12, Nemes 13/3, Varga 4, Baranyi 3
Cserék: Szálas 10/3, Horváth Cs. 4, Kovács 3, Szekeres 2
Vezetőedző: dr. Bagi Melinda


Kosársuli: Varga Á. 28/15, Knyur -, Kelemen 11/9, Pavlovic 8, Burko 15
Cserék: Borbáth 7/3, Bálint 6, Vejinovic 4, Nánási -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

Utasi Gábor értékelése: "Újabb egylabdás meccs, újabb győzelem! Kezdem azt hinni, hogy nagyon jó ez a csapat. Ezzel a sikerrel bebiztosítottuk a helyünket a playoffban, jövő vasárnap, a Kecskemét ellen pedig az is kiderül, hányadik helyen zárjuk az alapszakaszt."

Az U20-asok a 22 pontig és 16 lepattanóig jutó Megyesi vezetésével a Budafok-PSE elleni 86-67-es sikerrel zárták a bajnokságot. A tabella élén az eddig százszázalékos Sopron fog végezni, mögötte az Újpesté az ezüstérem, míg a 15 győzelemmel és 7 vereséggel álló Kosársulinak azért kell szurkolnia, hogy a DMTK-Zsíros Akadémia Kőbánya ne nyerjen jövő vasárnap a Bonyhád ellen, hiszen ebben az esetben a vásárhelyi fiataloké lenne a harmadik hely.

Az alapszakasz a felnőttek számára március 27-én, vasárnap 18 órától a KTE-D

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.