Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2018. Június 08. 19:03, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Új Prince-album jelenik meg 35 évvel ezelőtti felvételekkel

Új Prince-album jelenik meg 35 évvel ezelőtti felvételekkel

Prince 35 évvel ezelőtt, zongorával és egy mikrofonnal rögzített demófelvételei jelennek meg szeptemberben

- jelentette be közösen a zenész örökségét kezelő Prince Estate és a Warner Bros Records a zenész születésnapján. A Piano & A Microphone 1983 című anyag közvetlenül a világhírnév, a nemzetközi befutás előtti állapotában mutatja be az amerikai művész néhány dalát.

Minden idők egyik legsikeresebb amerikai popelőadója csütörtökön lett volna 60 éves. Az énekes-zenész holttestére két évvel ezelőtt, a Minneapolis közelében fekvő Paisley Park-i otthonának liftjében találtak rá. Halála hivatalos okaként a fentanil fájdalomcsillapító extrém túladagolását állapították meg.

Prince Minneapolis külvárosában, Chanhassenben saját Kiowa Trail házi stúdiójában egy audiókazettára rögzítette a számokat, amelyek különleges pillanatfelvételei az énekes kreatív munkafolyamatának.

A kilenc dal között van a 17 Days és a Purple Rain (ezek csak egy évvel később jelentek meg), Joni Mitchell A Case of You című számának feldolgozása, a Strange Relationship - mely csak Prince 1987-es lemezén, a Sign O' The Times-on volt először hallható -, a Mary Don't You Weep című spirituálé vagy az International Lover.

"A nyers, meghitt felvétel még akkor készült, amikor Prince-t Amerikán kívül kevesen ismerték. Az anyag formája és címe utal utolsó, 2016-os koncertsorozatára, a Piano & A Microphone Tourra" - mondta Troy Carter, a Prince Estate tanácsadója.

A lemez CD-n, vinyllemezen, digitális formátumokban, valamint egy speciális deluxe kiadásban is elérhető lesz, az utóbbihoz egy könyvet is mellékelnek Prince hangmérnökének, Don Batts visszaemlékező írásával, eddig kiadatlan fotókkal.

Címkék: album, prince, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 06:00, péntek | Bulvár

Megsemmisült a Föld légkörében az ERS-2 földmegfigyelő műhold

Az előrejelzéseknek megfelelőan szerdán belépett a sűrű légkörbe és csaknem három évtized után megsemmisült az ERS-2 (European Remote Sensing Satellite-2) európai földmegfigyelő műhold - közölte a urvilag.hu hírportál.

2024. Február 21. 08:35, szerda | Bulvár

Kocsis Máté: nem figyelte meg a titkosszolgálat Magyar Pétert

Nem folyt titkosszolgálati megfigyelés Magyar Péterrel, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférjével szemben