Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Január 28. 10:39, kedd | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Kormányhivatal

Új kormányablak nyílik Szegeden

Új kormányablak nyílik Szegeden

Elkészült a Szegedi Járási Hivatal szervezetén belül működő új kormányablak Szegeden, a Kereskedő közben.

Ezzel Csongrád megyében már tizenhárom helyszínen intézhetik ügyeiket az állampolgárok. A nyolc munkaállomással és egy fotófülkével rendelkező új, integrált kormányzati ügyfélszolgálatot csütörtökön délelőtt 11 órakor adja át hivatalosan dr. György István a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, és B. Nagy László, a térség országgyűlési képviselője.

A Kereskedő közben kialakított kormányablak megvalósítása során elsődleges szempont volt az ügyintézés egy helyszínre telepítése. A Kereskedő közben levő ingatlanban látja el feladatát a Szegedi Járási Hivatal Közlekedési Osztálya, így kézenfekvő elképzelésnek tűnt, hogy egy olyan integrált ügyfélszolgálat kerüljön kialakításra a helyszínen, ahol a gépjárművek forgalomba helyezésén, honosításán túl a teljes körű gépjármű ügyintézés elérhető legyen. Ezen elképzelés alapján az új kormányablakban kapott helyet a Közlekedési Osztály, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont és a klasszikus kormányablak ügyfélszolgálata is.
A beruházás keretében az ingatlan földszinti ügyfélterének átalakításával egy 9 munkaállomással rendelkező kormányablak jött létre, a kormányablakokra országosan egységesen jellemző ügyféltéri arculattal.

Az új kormányablak létrehozásával az ügyintézést jelentősen leegyszerűsödött, hiszen a külföldről behozott használt gépjárművek forgalomba helyezése, az összeépítési- és átalakítási engedélyek kiadása után a rendszámmal való ellátáshoz, illetve a forgalomengedély kiadásához szükséges ügyeket, valamint az egész eljárást megelőző regisztrációs adó befizetését egy helyen lehet intézni. Továbbá a gépjárművek műszaki vizsgáztatását követő forgalomba helyezési eljárás is elvégezhető helyben, gyorsan és kényelmesen, így az ügyfelek valóban egyablakos ügyintézésben részesülnek.

A kormányablak tesztüzemben már fogadja az ügyfeleket, míg a hivatalos átadásra 2020. január 30-án, csütörtökön, 11 órakor kerül sor az újonnan kialakított ügyféltérben.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.