Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. December 16. 16:25, szerda | Belföld
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Új jegyértékesítő automaták a budapesti és elővárosi vasútállomásokon

Új jegyértékesítő automaták a budapesti és elővárosi vasútállomásokon

A MÁV-START fejlesztése bérletvásárlásra és menetrendi tájékozódásra is alkalmas Európai Uniós társfinanszírozással újítja meg elővárosi jegyautomata hálózatát a MÁV-START.

A vasúttársaság 110 darab modern, érintőképernyős jegyértékesítő automatát telepített elsősorban a nagy forgalmú budapesti pályaudvarokra és az elővárosi vasútvonalak egyes állomásaira.

A napokban hostessek segítettek a fővárosban a Déli, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron, Kelenföldön és Kőbánya-Kispest állomáson az utasoknak a már telepített új készülékek használatában.

Az új jegyértékesítő automaták egyesítik és ki is bővítik elődeik és az internetes jegyátvételi kioszkok feladatkörét, vagyis vasúti bérlet és menetjegy vásárlására, valamint az interneten megváltott jegyek kinyomtatására egyaránt alkalmasak. Sőt a készülékeket az utasok tájékoztatására is felkészítették: az adott állomás – vonatinfóból nyert valós idejű – induló és érkező vonatlistájával, útvonaltervezéssel és a kedvezmények igénybevételi feltételeinek részletes leírásával.
Az új automatákból immár bármely belföldi viszonylatra váltható menetjegy – néhány kivételtől eltekintve az összes kedvezménytípussal –, továbbá havi, félhavi és 30 napos bérlet, élőállat és kerékpárjegy is vásárolható. A kosárfunkciónak köszönhetően az együtt utazók egyszerre vehetik meg az összes jegyet. A gyorsvonati pótjegyet, az IC pót-, illetve helyjegyet a program automatikusan a kosárba teszi, ha az a kiválasztott utazáshoz szükséges. A készülékek a nap huszonnégy órájában készpénzzel és – akár PayPass – bankkártyával is használhatók, előzetesen regisztrált ügyfél-azonosítóval számlát is igényelhet az utas.

A MÁV-START folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, ennek keretében újítja meg a jegyértékesítési rendszerét is, gyorsabbá és kényelmesebbé téve a menetjegyek, bérletek megváltását. A vasúttársaság célja a menetjegy-vásárlási pontok számának növelése. Az utasok az internetes vásárlás segítségével és a jegykiadó automaták igénybevételével elkerülhetik a pénztárak előtti sorban állást.
Még 2013-ban a Budapest–Cegléd–Szolnok és a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonal állomásain, illetve megállóhelyein helyeztek el új automatákat. 2014-ben Kelenföldön, a Déli és a Keleti pályaudvaron jelentek meg az új készülékek. 2015-ben a Nyugati pályaudvaron is új automaták váltották a régieket, és bővült a készülékek száma a többi fejpályaudvaron, Kelenföldön és Kőbánya-Kispesten. Automatákat helyeztek ki a Budapest–Székesfehérvár, a Budapest–Győr, a Budapest–Göd–Vác és a Budapest–Kunszentmiklós–Tass vasútvonal állomásaira, megállóhelyeire is.

A fejlesztéssel olyan állomásokon is lehetővé válik a jegyhez jutás, ahol korábban ez nem volt biztosított, illetve csökken a sorban állásra fordított idő ott, ahol eddig is volt jegypénztár. Az automaták működésével kapcsolatos esetleges észrevételeket a MÁV-START ügyfélszolgálati elérhetőségein – 06-40-49-49-49, informacio@mav-start.hu, eszrevetel@mav-start.hu – várja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.