Városlista
2023. szeptember 27, szerda - Adalbert

Hírek

2022. November 15. 13:59, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

U12-es Kosársuli-sikerek

U12-es Kosársuli-sikerek

A hétvégén újabb fordulókat rendeztek az U12-es bajnokságban, melyben ezúttal 3 vásárhelyi csapat lépett pályára.

A Kosársuli fiataljai igencsak eredményesen szerepeltek, hiszen egy házirangadó mellett mindössze egy vereséget könyvelhettek el.

A B csoport küzdelmeit Hódmezővásárhelyen rendezték meg, ahol két alakulat is pályára lépett. Az F csoport küzdelmeit ezúttal Mezőberényben rendeztrék, ahol a mindkét meccset behúzták a Tigrisek.

B csoport

Vásárhelyi Gepárdok – Bodrogi BauVásárhelyi Farkasok 70-47

A Gepárdok pontdobói: Papp 32, Cseh 9, F.Szabó 5, Forrai 4, Fejes 4, Herczeg 4, Somogyi 4, Májer 3, Kiss 3, Török 2

A Farkasok pontdobói: Kanka 14, Patkós 8, Kálló-Nagy 8, Skoda 4, Gajdos 3, Dombi 3, Kátai-Tóth 2, Bihacsy 2, Égető 1, Krebsz 1, Ambrus 1, Somogyi

Bálint Erik edző (Gepárdok): A mérkőzés elején kicsit bealudtunk, de a második negyedben magára talált a csapat és végig küzdve meg tudta nyerni a meccset.

Patkós József edző (Farkasok): Két vásárhelyi csapat ütközött meg egymással. Jól kezdtük a mérkőzést, védekezésben és támadásban is jó döntések születtek, így nyertük is az első negyedet. Sajnos a következő játékrészben pályára lépett az ellenfél leg ponterősebb játékosa, aki ellen nem találtunk ellenszert, és át is vették a vezetést. A két csapatban a különbség az ellenfél magasabb szerkezete volt, a lepattanókat sokszor a harmadik kísérletből eredményesítette az ellenfél. A félidei büntetők remekül sikerültek, ezért külön dicséret és a küzdésért, amivel a harmadik negyed egy pontot lefaragott. Nagyon hajtottunk a mérkőzés végéig, de ez most kevés volt a győzelemhez.

Vásárhelyi Farkasok – Szolnoki Bikák 58-61

A Farkasok pontdobói: Patkós 24, Skoda 9, Kanka 8, Bihacsy 5, Kálló-Nagy 7, Krebsz 1, Égető, Kátai –Tóth, Gajdos, Somogyi, Dombi

Patkós József edző (Farkasok): A következő meccs is a miénk volt, töretlen elszántsággal mentek a Srácok a pályára. Viszont a feldobást követően kapkodva, sok hibával játszottak a Fiúk. Egy időkéréssel sikerült lassítani őket és elkezdünk zárkózni. Az első félidőben leginkább figyelmetlenségi hibákból kaptunk kosarat, a segítségek pedig már nem értek oda. A félidőben öt pont mínuszról indultunk a folytatásnak. Jöttek pontok, de nagyon sok dobás kimaradt és jöttek a védő hibák is amiből az ellenfél betalált, így 11 pontos hátrányból kezdtük meg a negyedik negyedet. Egy ember vette kézbe a pontgyártást, Patkós extra teljesítményével szépen fokozatosan zárkóztunk egészen egy pontig, mire az ellenfél is talált rajtunk egy rést és besüllyesztett 3 kosarat. Volt még labdaszerzés, hatalmas csata az utolsó percben, kosár itt- ott, de fordítani nem sikerült. Dicséret a Srácoknak, mindkét mérkőzésen hajtottak a lefújásig. Nem sok hiányzott…legközelebb meglesz! Hajrá Farkasok!

Szolnoki Bikák - Vásárhelyi Gepárdok 36-64

A Gepárdok pontdobói: Papp 35, Herczeg 9, Török 7, Somogyi 4, Forrai 3, Szanda-Nagy 3, Kiss 2, Májer 1

Bálint Erik edző (Gepárdok): Ezen a meccsen végig kemény volt a védekezés meg is lett az eredménye aminek nagyon örülök, mindenki kivette a részét a sikerből. Gratulálok a fiúknak!

F csoport

Mezőberény KK - Vásárhelyi Tigrisek: 28 – 62 (6-15, 9-16, 6-9, 7-22)

Tigrisek pontszerzői: Hegyi 16, Kiss 12, Bíró 11, Boldis 7, Mile-Varga 7, Grochulski 4, Móza Bálint 2, Pigniczki 2, Rácz 1., Fülöp -, Rácz -, Nagy -.

Csókay Miklós edző: Végig magabiztosan játszva sikerült nyerni a házigazdák ellen. Lendületben volt a csapat. 9 játékosnak sikerült pontot szerezni. Igazi csapatmunka volt.

Vásárhelyi Tigrisek - Gyulasport NKft: 59-37 (16-10, 15-11, 17-6, 11-10)

Tigrisek pontszerzői: Hegyi 32, Grochulski 7, Bíró 7, Móza 5, Mile-Varga 4, Boldis 2, Rácz 1, Kiss 1, Fülöp -, Nagy -, Rácz- , Szabó Anna- .

Csókay Miklós edző: A gyerekekben benne volt a bizonyítási vágy a múltkori 13 pontos vereségért. Úgy érzem megleptük ellenfelünket. Csapatunk Valérral kiegészülve minden negyedet megnyerve 22 pontos győzelmet aratott. Fegyelmezett, szoros védekezés volt a győzelem kulcsa. Mindkét mérkőzés kulcsembere Hegyi Valér volt, aki az összes dobott pontjaink több, mint harmadát dobta. Labdaszerzésben ismét kiemelkedőt nyújtott Mile Varga Csanád. Gratulálok a csapatomnak a hétvégi teljesítményéért!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Július 19. 11:56, szerda | Helyi

Utazzon a MÁV-VOLÁN-csoporttal a Formula-1 Magyar Nagydíjra

Érdemes kihasználni a MÁV-VOLÁN-csoport járatait a július 21-23. között megrendezett Formula-1 Magyar Nagydíj nézőinek.

2023. Július 18. 15:08, kedd | Helyi

Mi mindent készíthetünk darából? (receptekkel)

A magyar gasztronómia egyik alappillére a búza.

2023. Július 18. 15:04, kedd | Helyi

Egymás után kelnek ki a flamingófiókák a budapesti állatkertben

Az elmúlt két hétben tizennyolc fióka kelt ki a budapesti állatkert rózsás flamingóinál.