Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2019. December 09. 09:09, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Tűzben született alkotások párbeszéde

Tűzben született alkotások párbeszéde

Megnyílt a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása

Idén ősszel huszonkettedik alkalommal került megrendezésre Hódmezővásárhelyen kerámia szimpózium. Az ország számos pontjáról és a határokon, sőt a tengerentúlról érkezett alkotók a több mint egy hónapos időszak alatt készült munkáikat az Alföldi Galériában csütörtök este megnyílt beszámolókiállításon tárták a közönség elé.

A megnyitóra érkezetteket Kis Andrea alpolgármester köszöntötte, méltatva a szimpózium eddigi eredményeit, majd Lovag Zsuzsa régész, muzeológus, a Vásárhelyi Kerámia Szimpózium védnöke megnyitójában kifejtette: a szimpózium lehetőséget ad arra, hogy a művészek egymás személyiségét és alkotói módszereit megismerve gazdagítsák saját világukat és eszköztárukat.

A most megnyílt kiállítás is ezt támasztja alá, hiszen a kiállított műtárgyak egymásnak felelve folytatnak kommunikációt egymással, függetlenül attól, hogy az egyik kerámia alkotója az Egyesült Államokból érkezett tapasztalt művész,Peggy Bjerkan, míg a másik a friss diplomás Farkas Gabriella, a prágai művészeti főiskola tanára, Gabriel Vach, vagy a vásárhelyi szobrászművész, Kotormán Norbert.


A Vásárhelyi Kerámia Szimpózium huszonkét évét annak az együttműködésnek köszönheti, amely a művészeket, a hátteret biztosító gyárakat, a várost és a múzeumokat összeköti – fogalmazott Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész, Érdemes Művész, a Wartha Vince Kerámiaművészeti Alapítvány és Egyesület elnöke. Az alkotási folyamatban résztvevő művészek az ipari létesítményekben nemcsak a közel hetvenféle alapanyagból válogathatnak, a munkájukat a gyárak szakembereinek segítik, s az Alföldi Galéria pedig lehetőséget ad, hogy a művek találkozhassanak a vásárhelyi közönséggel, erre január 26-ig lesz lehetőség a Kossuth téri kiállítóhely Szőnyi utcai szárnyában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 22. 09:50, szombat | Sport

A győzelem tarthatja életben a magyarok nyolcaddöntős álmait

Csakis győzelemmel őrizheti meg a továbbjutás reményét a magyar labdarúgó-válogatott, amely vasárnap a skót csapattal találkozik az Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában.

2024. Június 22. 09:48, szombat | Sport

Ukrán fordítás és győzelem a szlovákok ellen

Az ukrán válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a szlovákokat a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában, pénteken.

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja