Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Április 12. 13:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Dicső Anikó

Tram – Train építéssel kapcsolatos tájékoztatás

Tram – Train építéssel kapcsolatos tájékoztatás

Vágányépítés miatti korlátozás:

2018. április 09-től szeptemberig:

  • Ady Endre utca félpályás forgalomkorlátozás, egyirányú forgalom lesz biztosítva a Hősök tere irányából a Laktanya felé. Itt kábel építéssel, út szélesítéssel kezdődnek a munkálatok.
  • Bajcsy-Zsilinszky E. utca félpályás forgalomkorlátozás, egyirányú forgalom lesz biztosítva a Kistópart utca irányából a Kálvin János tér felé. Itt kábel építéssel, út szélesítéssel kezdődnek a munkálatok.


Közműkiváltások miatti korlátozások:

2018. április 10-től július 20-ig

  • Andrássy út külső szakasz (Kaszap utca - Kálvin János tér) félpályás útlezárás, 2 ütemben, egyirányú forgalom lesz biztosítva a Kálvin János tér irányából a Kaszap utca felé. Itt szükséges az ivóvíz, szennyvíz gáz és elektromos vezetékek kiváltása, átépítése, közmű keresztezések bevédése.
  • Andrássy út belső szakasz (Kossuth tér - Kaszap utca) folyamatos helyi korlátozások lesznek, lokális lezárásokkal, terelésekkel, forgalomtechnikai módosításokkal


Nagyvasúti pálya átépítése miatti korlátozások

  • A 135. számú vasútvonalon Szeged és Hódmezővásárhely között 2018. április 4-től 2019. április 25-ig szünetel a vasúti forgalom, a nagyvasúti pálya felújítása miatt.
  • A 130 számú vasútvonalon Szentes és Hódmezővásárhely között 2018. április 4-től 2018. július 31-ig szünetel a vasúti forgalom, a nagyvasúti pálya felújítása, vágány kapcsolat kiépítése miatt.

Nagyvasúti átjárók korlátozása: (minden esetben teljes útzár kerül kialakításra, a forgalom kerülőúton kerül elvezetésre) - melléklet

Vonatpótló buszoknak ideiglenes megállókat létesített a kivitelező, a Kistópart utcában és a laktanya előtti területen.

Március 7 és 29 között megtörtént a vágányépítéshez kapcsolódó fák kivágása. A tervezők törekedtek arra, hogy csak a forgalmi szempontból legszükségesebb fák kitermelése történjen meg. A munkálatok során több mint 140 fa került kivágásra, amelyek között sok beteg, balesetveszélyes egyedet talált a szakkivitelező.

Bodzási út felújításával kapcsolatos tájékoztatás

Vasúti vágányzár kerül bevezetésre:

Tram - Tarin projekttel párhuzamosan.
Vonatpótló autóbuszok közlekednek 2018. április 4-től a Tram - Tarin projekttel egyeztetett módon.

Útzár:

2018. április 10- től 2018. május 06-ig.

Teljes útzár lesz az elkerülő út körforgalmi csomópont és a vasúti átkelőhely között. Amennyiben a kivitelezési munkálatok lehetővé teszik akkor hétvégéken visszaadják az utat a forgalom számára, továbbá ezt szeretnék a május 1-jei hosszú hétvégén is.

Félpályás illetve időszakos lezárásra kell számítani a vasúti átkelő és a város határ közötti területen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni