Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Március 30. 10:18, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Továbbra is jelentős vasúti kedvezménnyel járható be Európa

Továbbra is jelentős vasúti kedvezménnyel járható be Európa

Az akció már csak két napig tart: márciusban 15 százalékkal olcsóbban váltható nemzetközi Interrail bérlet.

Március 31-ig még 15 százalékos árengedménnyel juthat nemzetközi utazási lehetőséghez az, aki 30 országra érvényes Interrail Globál vasúti bérletet vált, de az akció számos Interrail Egyországos bérletre is érvényes. A kedvezményes bérletek a MÁV-START menetjegyirodáiban és nemzetközi pénztáraiban kaphatók.


A nemzetközi vasúti utazások közül egyre népszerűbbek azok a konstrukciók, amelyek egy út keretében több külföldi ország meglátogatását teszik lehetővé, és azok is, amelyekkel egy ország járható be körutazás jelleggel. Ezeket az utazási formákat az egész Európában, így Magyarországon is megvásárolható Interrail bérletcsalád biztosítja.

Vásárláskor kétféle bérlettípus választható: az Interrail Egyországos és az Interrail Globál. Míg előbbi azok számára kedvező, akik egy konkrét ország nevezetességeit fedeznék fel, utóbbi 30 országban érvényes, és használatával korlátlanul beutazhatók a részes országok vasútvonalai, sőt egyes magánvasutak is a választott kocsiosztályon. Az éjszakai járatokat, hálókocsis vagy fekvőhelyes elhelyezést választók a szállásköltségeiket is csökkenthetik, és a komfortos utazásnak köszönhetően pihenten érkezhetnek a célállomásra.
2016-ban újdonság, hogy 7 és 15 napos flexibilis bérletek is válthatók, ezek felhasználhatósági ideje ugyanúgy 1 hónap, mint a 10 napos bérleteké. Az 5 napos flexibilis bérletek érvénytartama 15 napra nőtt. Újdonság az is, hogy január 1-jétől az Interrail Globál bérlet a lakóhely szerinti országban is érvényes utazásra, így nem kell többé a határállomásig való eljutáshoz a bérlet mellé menetjegyet váltani. 2016-ban továbbá a 60 éven felüliek már az Egyországos bérletek között is igénybe vehetik a felnőtt bérletnél olcsóbb Senior ajánlatokat.

Az érvényesség tartama több konstrukcióval választható: felnőtt, gyermek, szenior és ifjúsági kategóriában. A promóciós bérletekkel legkésőbb május 16-án lehet megkezdeni az utazást.

Az Interrail Európa szerte népszerű termék, 2015-ben mintegy 250 ezer bérletet adtak el a vasúttársaságok, a MÁV-START csaknem ezer darabot értékesített, ezek többsége az egész Európában felhasználható Globál bérlet volt, a legkeresettebb úti cél pedig Németország, Franciaország, Svájc és Olaszország. A bérletet váltók hatvan százaléka 26 éven aluli fiatal, de családok és nyugdíjasok is növekvő számban élnek a kiváló ár-érték arányú, bármely korosztály által igénybe vehető utazási lehetőséggel.

Az Interrail bérletek forintért és euróért is megvásárolhatók a MÁV-START erre kijelölt nemzetközi pénztáraiban. Az értékesítő helyek listája és bővebb információ a MÁV-csoport honlapján az alábbi linken olvasható: http://mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/interrail-berletek-egesz-europara.
***

Háttér:

Az Interrail rendszer jelenlegi elfogadó országai: Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország.
Az Interrail vasúti bérlet megváltása további kedvezményeket is biztosít az utasoknak:
- ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes autóbuszvonalakon,
- ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes hajójáratokon,
- kedvezményes szállásfoglalási lehetőség egyes szállodákban,
- ingyenes vagy kedvezményes belépő az állami vasúti múzeumokba.

Hasznos tipp: érdemes okostelefonra letölteni az Interrail Rail Planner alkalmazást, amely segít megtervezni a vasúti utazást Európában! Az alkalmazás tartalmazza az európai menetrendeket, az Interrail bérlettulajdonosok által igénybe vehető kedvezményeket és sok más hasznos funkciót is. Számos funkciója internetkapcsolat nélkül is működik, tehát nincs hozzá szükség mobil adatkapcsolatra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből