Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Október 18. 12:07, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Továbbjutott a Kosársuli a Hepp Kupában

Továbbjutott a Kosársuli a Hepp Kupában

Szombat délután a Békési SzSK U23 otthonában lépett a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata a Hepp Kupa 2. fordulójában.

A Dunaharaszti elleni bajnoki vereséget követően itt volt a lehetőség a javításra, és Slobodan Kalinic együttese élt is a lehetőséggel, így továbbjutott a következő körbe.

A békésiek a Zöld csoportban nem tudtak csapatot indítani ebben a szezonban, így az NB II-ben szereplő, jócskán megfiatalított gárda várt a vásárhelyiekre. A Kosársuli nem a legerősebb összeállításában lépett parkettre, Bodócsi és Pavlovic sem volt tagja a meccskeretnek, és Varga Ákos sem játszott ezúttal - a fiatalok így az eddiginél is több játéklehetőséget kaptak, és éltek a bizalommal.

Borbáth, Kass és Bálint vezetésével egyből 9-0-val kezdett a vásárhelyi csapat, és egészen a 8. percig őrizte a stabil előnyét. Ekkor a hazaiakat a 25 pontjával kiemelkedően teljesítő Vass triplája hozta közel (10-12), igaz, a negyed vége a remekül játszó Pinnyey vezetésével a Kosársulié volt (13-18). A második negyed végig ezt a különbséget hozta, hol öt, hol nyolc ponttal ment a Kosársuli (úgy, hogy hét különböző vendégjátékos is eredményes tudott lenni), és a gyengébb triplamutató ellenére előnnyel fordulhatott a második félidőre (26-32 a szünetben).

A harmadik negyed elején Balog Vilmos együttese egyenlíteni tudott 34-34-nél, ám ekkor megrázta magát a Kosársuli: Bősz és Pinnyey szórta meg magát, a távoli dobások is éltek, és a védőlepattanók is jöttek - Knyur hármasánál, a 27. percben már 49-37-re vezetett a csapat. Innen Vassnak és Csorbának köszönhetően még visszajött mínusz háromra a Békés (46-49), de a játékrész végén Bálint triplája a legjobbkor jött és megadta az alaphangot a jó hajrára (48-54).

A végén pedig nem volt kérdés, ki jut tovább: a fiatalabb és rutinosabb játékosok remekül dolgoztak össze, és előbb ismét tíz pont fölé nőtt a különbség, majd tizenötre, az utolsó percre fordulva pedig húszra. Amellett, hogy mindenki megkapta a játéklehetőséget Slobodan Kalinictől, mindenki fel is iratkozott az eredményjelzőre, így a sérülése után visszatérő Balogh is. Végül Megyesi kétpontosa állította be a 84-63-as végeredményt, a sikerből pedig öten is legalább tíz ponttal vették ki a részüket. A bajnoki szereplés mellett tehát jöhet a következő forduló a Kosársuli számára!

Hepp Kupa, 2. forduló:

Békési SzSK U23-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 63-84 (13-18, 13-14, 22-22, 15-30)

Békés, Városi Sportcsarnok. Vezette: Fekete, Lukácsi

Kosársuli: Borbáth 10/3, Kelemen 2, Kass 7, Bálint 12/3, Varga Z. 10/3
Cserék: Pinnyey 17/9, Bősz 10/6, Knyur 6/6, Balogh 5/3, Karsai 3, Megyesi 2
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

Slobodan Kalinic: “Nehéz mérkőzés volt, Vuk Pavlovic és Varga Ákos nélkül játszottunk, ráadásul az első félidőben 25 kísérletünkből egy sem talált be a hárompontos vonalon túlról. A második félidőben rögtön eldőlt a meccs, ahogy elkezdtünk jobban célozni. Gratulálok a srácoknak, akik nagy erőfeszítést tettek a továbbjutásért!”

Folytatás október 21-én, pénteken a Sopron otthonában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére