Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2017. November 16. 16:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Televízió

TOVÁBBI NAPELEMEKKEL BŐVÍTETTÉK A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI ÉS MAKÓI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYT.

TOVÁBBI NAPELEMEKKEL BŐVÍTETTÉK A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI ÉS MAKÓI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYT.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely – Makó két tagintézményében, Hódmezővásárhelyen és a makói tagkórházban ismét energetikai fejlesztések valósultak meg.

További napelemes rendszerrel, megújuló energiaforrással tették költséghatékonyabbá és egyúttal környezetkímélőbbé az intézmények működését, melynek köszönhetően további, összesen 846 darab elem került elhelyezésre, beüzemelésre.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében, az Európai Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg 132,57 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével. A támogatási intenzitás 100%.

A projekt célja a CSMEK Hódmezővásárhely-Makó intézmény hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése, ezáltal a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentése.

A fejlesztés a környezetvédelmi szempontok mellett, a hosszútávon fenntartható gazdaságos intézményi működést is elősegíti. A támogatott fejlesztések hozzájárulnak a megújuló energiaforrás felhasználás növeléséhez és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

A beruházásokat többféle kivitelezési technikával az épületek tetejére, vagy talajra telepítéssel végezték el, hogy a lehető legkörnyezetkímélőbben, jelentősebb fakivágások nélkül valósuljon meg. A hódmezővásárhelyi helyszínen a korábbi 50KW-os rendszer került további 117 KW-tal bővítve 390 napelemmel, három épület (Ápolási osztály, Sürgősségi Betegellátó osztály és a Krónikus osztály) tetejére telepítve.

A „CSMEK Hódmezővásárhely-Makó intézmény fotovoltaikus rendszerének bővítése” elnevezésű projekt, a KEOP-5.2.11-16-2016-00042 azonosítószámú pályázat keretében valósult meg.

A beruházás 2017. január 1-jén kezdődött és a pénzügyi elszámolással, 2017. november 30-ával zárul.

A műszaki átadás megtörtént.

A projektről bővebb tájékoztatást ahttp://www.csmekhm.hu/napelemek-kiepitese oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 12. 12:37, szerda | Életmód

Múzeumok éjszakája - 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket

Országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket június 22-én a Múzeumok éjszakáján.

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket