Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. November 02. 11:58, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

Tovább jutott a Vásárhely

Tovább jutott a Vásárhely

Pénteken este Nagykőrösön játszottak Hepp-Kupa mérkőzést Vas Péterék.

A számos volt NB I-es játékost soraiban tudó ellenfél megnyerte az előző évi NB II-es bajnokságot, hazai pályán mindenki számára nehéz ellenük játszani. Ezt bebizonyították a vásárhelyiek ellen is.

A Kosársuli jól kezdett, Kereszty és Pavlovics kosaraival 11 pontos előnyre tett szert az első negyedben (12-23). Már ekkor látszott azonban, hogy nem lesz sima a meccs – ugyanis elképesztően gyenge százalékkal dobtak kintről Cziberéék. A Nagykőrös remekül kezdte a második tízpercet. Rövid időn belül három triplát és két duplát szereztek zsinórba, amre csak Wirth triplája jött válaszként (25-26). Az időkérés és a folyamatos cserék átlendítették a vendégcsapatot a holtponton, és 28-36 lett az eredmény. Feltűnő volt azonban, hogy sem a beteg Varga Dániel, sem a Czibere/Vas bedobó páros nem tudott betalálni. Szerencsére Wirth és Pavlovics lendületes és ponterős játékának köszönhetően 9 pontos előnnyel zárta a félidőt a Kosársuli (36-45)

A szünet után fej-fej mellett haladtak a csapatok (47-53), muszáj volt ismét időt kérni dr. Elek Andrásnak. Ezúttal is jót tett a csapatnak a fejmosás, látványosan feljavult a védekezés. Wirth foghatatlan volt, távolról, ziccerből és büntetőkből is szórta a kosarakat (49-64). Közben Kis Molnár bedobta második tripláját is, Pavlovics pedig sorra harcolta ki (és értékesítette) a büntetőket. Az utolsó negyed elején gyorsan 20 pont lett az előny (51-71), amit nem sikerült ugyan tovább növelni – de minden játékos fel tudott iratkozni a pontszerzők közé. A végeredmény 68-88 lett, amivel a vásárhelyiek bejutottak a Kupa legjobb 16 csapata közé. A vásárhelyiek legközelebb november 6-án lépnek pályára a bajnokságban, a Tiszaújváros otthonában.

Nagykőrösi SKE – Vásárhelyi Kosársuli 68-88 (12-23, 24-22, 15-19, 17-24)

Hepp Kupa mérkőzés – vezette Arató Balázs, Simon Tamás.

Nagykőrös, 100 néző.

Kosársuli: Vejinovics 4, Rostás 6, VAS 8/3, KERESZTY 13, Varga D. 6,

csere – PAVLOVICS 16, Czibere 2, WIRTH 27/9, Kis Molnár 6/6.

edző: dr. Elek András és Utasi Gábor


dr. Elek András: “A vártnál nehezebben és elég gyenge játékkal hoztuk a kötelezőt – jutottunk tovább a következő fordulóba. Wirth szenzációsan játszott, és rendkívül ponterős volt, de nagyon tetszett Pavlovics és Kereszty teljesítménye is. Gratulálok a nagykőrösiek lelkes és eredményes játékához.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.