Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Április 17. 14:43, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Történelemtudásukat mérték össze a diákok az Emlékpontban

Történelemtudásukat mérték össze a diákok az Emlékpontban

Közel százhúsz, hódmezővásárhelyi, székkutasi és mindszenti felső tagozatos diák vett részt a Klauzál Gábor Általános Iskola és az Emlékpont szerdán megrendezett történelemversenyén.

A szervező tanintézet vezetője, Miklós Anikó örömét fejezte ki, hogy néhány év kihagyás után a mindszenti iskolások ismét neveztek az így már regionálisnak tekinthető tudáspróbára.

Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója köszönetet mondott a diákokat felkészítő pedagógusoknak és a szaktárgyi verseny szervezésben évek óta partnerként résztvevő Emlékpontnak.

A délelőtt folyamán a diákok a konferenciateremben töltötték ki az évfolyamonként összeállított, a történelmi szaktárgyi tudást mérő tesztlapot, majd Nagy Gyöngyi, az Emlékpont történészének tárlatvezetésével megismerték a közgyűjtemény állandó kiállítását, s közben feleletet adtak a tárlathoz kapcsolódó feladatlap kérdéseire is.


A verseny eredményhirdetésére a tavaszi szünetet követően április 25-én kerül sor, ahol minden évfolyam hat legeredményesebb diákja könyvjutalomban részesül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: