Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. December 16. 08:25, péntek | Belföld
Forrás: VMRFK

Tört-zúzott autójával egy ámokfutó Veszprémben

Tört-zúzott autójával egy ámokfutó Veszprémben

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták azt a 33 éves Sümeg-környéki férfit, akit 2022. december 15-én otthonából állítottak elő több bűncselekmény elkövetése miatt.

Ellene jelenleg járművezetés ittas állapotban vétség és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás.

Az eljárás adatai alapján az elkövető 2022. december 3-án éjszaka Veszprém belterületén közlekedett autójával, amikor haladása során egy fényjelző készüléknek, majd egy közúti jelzőtáblát tartó oszlopnak ütközött. Ezután továbbhaladva felhajtott a járdára és azt azt szegélyező lánckorlátot tartó betonelemet is kitörte, majd a gépkocsi a közelben lévő lépcsősoron lehaladva az ott parkoló autóknak csapódott.

A baleset során a sofőr megsérült, őt a mentők kórházba szállították. Felmerült nála az ittasság gyanúja, melyet a vele szemben végzett alkoholszondás vizsgálat alátámasztott.

A férfi nem először követett el bűncselekményt, ugyanis 2022. július 25-én reggel 7 óra körül Sümegen a mögötte azonos irányba és azonos forgalmi sávban haladó autóbusz előtt többször indokolatlanul hirtelen fékezett. Ennek következtében az autóbusz vezetője is mindannyiszor fékezésre kényszerült, ám az egyik ilyen manővernél már nem tudta megállítani a járművet és a 33 éves férfi gépkocsijának ütközött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt