Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Április 24. 22:08, kedd | Helyi
Forrás: HM Zrínyi Nonprofit Kft.

„Tölts fel egy katonafotót” - fotópályázat

„Tölts fel egy katonafotót” - fotópályázat

A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából, „Tölts fel egy katonafotót” címmel kreatív, online fotópályázatot hirdetett.

A pályázat címe:

„Tölts fel egy katonafotót”

Célközönség:

A pályázat formájának, illetve a majdnem mindenki számára elérhető fotózásra alkalmas technikai eszközöknek köszönhetően mindenki részt vehet a pályázaton, hiszen a már családi „kincsesládában” meglévő fotóval is lehetséges pályázni.

Pályázati kategóriák:

Sajtófotó - Hivatásos fotóriporterek részére
Pillanat - A honvédség életét megörökítő amatőr fotósok részére
Kincsvadász - A honvédség múltját megőrzők és megmentők részére

Lehetséges téma:

  • „Katonák szolgálatban”
  • „Találkozásom a Magyar Honvédséggel”
  • „A Magyar Honvédség technikája”
  • „Ezt jelenti számomra a katonaság”
  • „A modern hagyományőrzés”
  • „A katona és én” – szelfi

A beérkező képek zsűrizése

A beküldött fotók alapján minden hónapban és minden kategóriában győztest hirdetnek. A verseny végén mindhárom kategóriában 1. 2. és 3. helyezett díjazására kerül sor. A képeket digitális módon kérjük megküldeni, egy személy egy hónapban maximum három képpel pályázhat.

Minden pályázó kizárólag a maga által készített, illetve a „kincsvadász” kategóriában saját tulajdonában lévő képpel pályázhat. Fentiekért a pályázók jogi felelősséggel tartoznak. Pályázók a részvétellel hozzájárulnak, hogy az általuk beküldött kép a HM Zrínyi Nkft. által közzé tehető.

Eredményhirdetés

Egy pályázó a regisztrációt követően kategóriánként maximum három, egyenként minimálisan 150dpi felbontású, 1750x1237 képpont méretű, de maximum 5MB-os, jpg kiterjesztésű fotót tölthet fel.

A hónap fotójának ügyében minden hónap 21. napjáig kell beérkeznie a pályamunkáknak. Zsűrizést követően, adott hónap 29. napján mindhárom kategóriában megválasztják a hónap fotóját, melynek nyertese 50.000 Ft értékű könyvutalványban részesül. Egy adott hónap díjazott képe más hónapban nem értékelhető.

A hónap nyertesein túl, 2018. szeptember 29-én, a pákozdi csata 170. évfordulóján, a pákozdi Katonai Emlékparkban ünnepélyes keretek között az év fotóit is értékelik! Ekkor mindhárom kategóriában az 1., 2., és 3., helyezett 100.000, 75.000 és 50.000 Ft értékben vehet át díjakat.

Várjuk a legérdekesebb pillanatokat és valamennyi pályázónak sok sikert kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.