Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 18. 15:31, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Tökéletes Kosársuli-péntek kettőből két sikerrel!

Tökéletes Kosársuli-péntek kettőből két sikerrel!

Szurkolókkal felvértezve, az előző hazai bajnoki mérkőzés szép emlékének tudatában fogadhatta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-és U20-as csapata a Győrt az NB I/B Zöld csoportjának 4. fordulójában.

A felnőttek célja a második, a fiataloké az első siker megszerzése volt, azonban előzetesen nem ígérkezett könnyűnek egyik találkozó sem, hisz mindkét győri együttes a vásárhelyi előtt állt a tabellán a játéknapot megelőzően.

Ennek ellenére hibátlanra sikeredett a nap a Hódtói Sportcsarnokban. Az első felvonást az U20-asok mutatták be, akik remek tripláknak is köszönhetően már a félidőben vezettek, végül az utolsó negyedben döntötték el a dolgokat. A 87-72-es győzelemből öten is két számjegyű ponttal vették ki a részüket, a meccs legeredményesebbje a 19 pontig jutó Knyur Soma lett.

A Bálintot és Borbáthot is nélkülözni kényszerülő felnőttek egy fokkal jobban kezdték a meccset a vendégeknél (10-6 az 5. percben), ám az első negyed összessége főként az eladott labdákról, az apróbb pontatlanságokról és a küzdelemről szólt, semmint a pontgazdag játékról. Ennek megfelelően nagy különbség nem is alakult ki a felek között, 15-17 állt az eredményjelzőn az első játékrész végén.

A Kosársuli-védekezéssel a második negyedben sem voltak különösebb problémák, lepattanózás terén sikerült felülmúlni a Győrt, ám a helyenként feszült hangulatból a triplaformáját nagyon elkapó ellenfél jött ki jobban – zsinórban három hárompontost szórtak, majd Geiger távolija után, a 17. percben hét pontra húztak el (27-34). A parádés napot kifogó Varga testvérek és Pavlovic vezetésével két perc alatt sikerült visszazárkózni egy 7-0-s rohammal, innen azonban vásárhelyi szempontból a legrosszabbkor kapták össze magukat a győriek, és egy 8-0-val zárták a félidőt. Mindez pedig azt jelentette, hogy 42-34-es vendégvezetéssel jöhetett a folytatás a szünet után.

A negyed elején többször is „robbant” a csarnok, Varga Zalán triplájával és Pavlovic villanásaival sikerült közelebb zárkózni, majd a vendégeknél Horváth hármasát előzte meg egy erősen megkérdőjelezhető bírói ítélet (a győriek egyik játékosa kilépett az oldalvonalnál a támadás közben). Talán utóbbi is kellett ahhoz, hogy igazán tűzbe kerüljön a Kosársuli, hisz parádés egy-egyezésekkel és igazi csapatjátékkal előbb az egyenlítés jött össze (51-51 a 26. percben), majd egy vendégidőkérést követően a vezetést is sikerült átvenni. A játékhoz a saját nevelésű fiataloknak is sikerült hozzátenniük a magukét, Molnár Ádám élete első felnőttmeccsén jól szállt be csereként, így az utolsó negyed előtt teljesen reálisnak tűnt, hogy hazai győzelem szülessen (59-60).

Ez egy picit távolabb került Geiger triplái, majd Gosztola közelije után, ám 63-70-nél szinte lehetetlen helyzetből Bodócsi oldott meg egy támadást, ami elindította a nyerőszériát: Varga Ákos villanásaihoz masszív védekezés társult, Geiger sportszerűtlen faultját követően pedig tovább nőtt a különbség, ami immár Kosársuli szempontból plusz négynél járt (11-0-s rohammal 74-70 a 36. percben). Innen pedig már nem volt visszaút a vendégeknek a hajrában: az utolsó három percben egyetlen pontot sem szerzett a Győr, ellenben a vásárhelyi harcias betörések működtek, így teljesen megérdemelt, 83-74-es hazai siker született! A csapatból Varga Ákos dupla-duplával (29 pont, 11 lepattanó), Pavlovic 24, míg Varga Zalán 18 ponttal tűnt ki, míg a vendégeknél Gosztola dupla-duplázott.

NB I/B Zöld csoport, 4. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 83-74 (15-17, 19-25, 13-9, 24-14)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Radnóti, dr. Varga, Borgula

Kosársuli: Bodócsi 5, Varga Á. 29/6, Varga Z. 18/3, Pavlovic 24, Kovacevic -
Cserék: Knyur -, Vejinovic 7, Megyesi -, Molnár -
Vezetőedző: Szablics Péter


Győr: Geiger 22/12, Gosztola 11, Kámán B. 16/6, Horváth 8/6, Lógár 8
Cserék: Veingartner 5/3, Berneczei 2, Friedl -, Kámán K. 2, Hágen -
Vezetőedző: Kertész Dániel

Szablics Péter értékelése: „Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, hisz a Győr kellemetlen ellenfél, teli van fiatalokkal, küzdenek, hajtanak, gyorsak. Hála Istennek sikerült lelassítanunk néhol őket. Egy pillanatig úgy látszott, elúszik a győzelem, de aztán a csapat kirakta a szívét-lelkét a pályára, küzdöttünk, és hajtós meccs végén sikerült nyernünk. Megyünk tovább!”

A Kosársuli számára hétfőn jön a folytatás, méghozzá a Békéscsaba/B otthonában, a Hepp Kupában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.