Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2019. Március 28. 10:22, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Több mint 1800 zsák szemetet gyűjtöttek össze vasutasok az idei TeSzedd! akció keretében

Több mint 1800 zsák szemetet gyűjtöttek össze vasutasok az idei TeSzedd! akció keretében

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a TeSzedd! akciót március 18-24. között. A vasúttársaság 1035 alkalmazottja az egész országban összesen 82 helyszínen gyűjtötte az elhagyott hulladékot.

Az akció keretében a MÁV-csoport 1035 önkéntessel vett részt, akik 82 helyszínre vonultak ki a múlt héten, hogy összegyűjtsék a nem vasúti tevékenységből származó, de vasúti területeken elhagyott illegális hulladékot.

A fővárosban és térségében összesen 24 helyszínen több mint 500 zsák, a Miskolci Területi Igazgatósághoz (nagyjából Észak-Magyarország régiót fedi le) tartozó 8 helyszínen 166 zsák, a Debreceni Területi Igazgatóság területén (nagyjából az Észak-Alföld régió) 21 helyszínen 410 zsák szemetet szedtek össze a MÁV munkatársai. Szegeden és környékén 8 helyszínen 220 zsák, a Dél-Dunántúlon, a pécsi igazgatóság területén, 15 helyszínen 361 zsák, a Nyugat-Dunántúl és Közép-Dunántúl jelentős részét lefedő szombathelyi igazgatóság területén pedig 6 helyszínen 154 zsák szeméttől szabadították meg a sínek, állomások környezetét az önkéntes vasutasok.

A vasutat érintő legjelentősebb környezeti problémát az illegális hulladék kérdésköre, és annak nagymértékű negatív környezeti és gazdasági hatásai okozzák. A MÁV évente átlagosan 2-3000 tonna nem vasúti tevékenységből származó hulladékot szállíttat el. A cégcsoport nem csak a mostani akció keretében, hanem egész évben folyamatosan gondoskodik az illegális hulladék elszállításáról. Szerződéses partnereik bevonásával 2019-ben eddig 584 tonna jogszerűtlenül elhelyezett szemetet gyűjtött össze és vitetett el a vasúttársaság, ebből 342,5 tonnát Budapest közigazgatási határain belül található vasúti területekről, 241,5 tonnát pedig vidéki MÁV-területekről.

A vasúti területek megtisztítása és tisztán tartása a vasúttársaság fontos feladata, ez azonban csak akkor járhat tartós eredménnyel, ha az elvégzett munkát értékelő és a tisztaságot megbecsülő lakóközösségek is együttműködnek a környezet megóvásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.