Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2022. Május 23. 15:10, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Több mint 150 résztvevő volt a vásárhelyi streetballon

Több mint 150 résztvevő volt a vásárhelyi streetballon

Több mint 150 résztvevője volt a május 22-én vasárnap rendezett streetballnak,

melyet a CB Basket A to Z elnevezésű, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programban, az Európai Unió társfinanszírozásával tartottak Hódmezővásárhelyen, a Hódtói Sportcentrumban. Az eseményen a projektben kedvezményezett két sportszervezet, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub játékosai mellett más kosarasok is részt vettek, több mint 150-en voltak jelen a sporteseményen.

A reggel 9 órakor kezdődő nevezés után fél 10-től pattogott a labda a versenyeken. A megmérettetésre 5 kategóriában - 2008 és utána született fiúk, 2005-2007 fiúk, 2004 és előtte született férfiak, Hölgyek (2007 és előtte született) és Családi (minimum két generáció) - várták a jelentkezőket. Ők teljesen ingyenesen mérhették össze tudásukat ellenfeleikkel.

A rendezvényen játékvezetés mellett zajlottak a mérkőzések a 3+1 főből álló csapatok között. A sportolókat vendégül is látták: a nevezőknek pizzaszelet és üdítő segített feltöltődni az összecsapások között. A streetball hangulatát a viadalok mellett az egész nap szóló zene fokozta, egészen az eredményhirdetésekig, ahol az első helyezett csapatokat sportserleggel és oklevéllel ismerték el.

A Streetballon résztvevő játékosok egy része a szombati napon városnézésen vettek rész Szegeden, melyen egyebek mellett a Szent István téri víztoronyban, a Móra Múzeumnál, a Dómnál is jártak. Emellett megtekintették a megyeszékhely főbb nevezetességeit is.

A kategóriákban a következő csapatok diadalmaskodtak:

Családi kategória:
Csicsók

Női kategória:
Dream Team (Szabadka)

2008 után született fiúk:
Spartak I.

2005-2007 fiúk:
Kobe Van Kenobi

Felnőtt férfi kategória:
Pink Panther

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

A projekt címe: „Kosárlabda határok nélkül” - A sport a kultúránk része, amely segít megismerni egymást. Programok A-tól Z-ig.
Rövidítés: CB Basket A to Z
Projektazonosító: HUSRB/1903/34/0061
Elkülönített forrásösszeg: 191.269,00 euró
Európai Uniós hozzájárulás (IPA): 162.578,65 euró
A projekt kezdete: 2021. 03. 01.
A projekt zárása: 2022. 05. 31.
Vezető kedvezményezett: Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület
kedvezményezett: „Spartak“ Ifjúsági Kosárlabda Klub

Kapcsolat:
A projekt neve: CB Basket A to Z.
Kapcsolattartó neve: Martonosi János alelnök
Szervezet neve: Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület
Telefonszámok: +36/20-266-7240
E-mail cím: jan.martonosi@gmail.com
Cím: Németh L. u. 18., 6800 Hódmezővásárhely, Magyarország


JOGI NYILATKOZAT
Ez a projekt az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg a Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A projekt tartalmáért teljes mértékben a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 12:48, hétfő | Helyi

Lejátszotta első mérkőzését a Kosársuli felnőtt női csapata

Lejátszotta történetének első felnőtt női bajnoki mérkőzését a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület női csapata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei bajnokságban lép pályára a következő hónapokban.

2022. November 28. 12:39, hétfő | Helyi

Vers a Peronon – adventi különkiadás

A MÁV, a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesülettel karöltve, az elmúlt években nyaranta már megszokott, peronokon hallható versek után újabb nagy fába vágja a fejszéjét.

2022. November 22. 10:52, kedd | Helyi

Újítsuk fel Európát!

Az energiamegtakarítás közös érdek

2022. November 22. 10:49, kedd | Helyi

Saját nevelésű edző a Kosársuli kispadján

Saját nevelésű edző váltja Slobodan Kalinicet a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli kispadján.