Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. November 15. 11:40, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Több kocsival közlekednek a Puskás Aréna avatása miatt a délutáni és éjszakai vonatok

Több kocsival közlekednek a Puskás Aréna avatása miatt a délutáni és éjszakai vonatok

A Puskás Aréna avatóünnepségére sokan vonattal érkeznek és a azt követően is rengetegen indulnak útra vasúton, ezért a MÁV-START számos vonalon több kocsival közlekedteti a vonatokat a megnyitó előtti és utáni órákban.

A Verseny utca lezárása miatt déltől késő estig a hatvani InterCity-k pótlóbuszai a Keleti mellől, a 178-as busz Thököly úti tárolóhelyéről indulnak.
Pénteki menetrend szerint a hétköznapokhoz képest több járattal, illetve hosszabb szerelvényekkel közlekednek a vonatok, de a Puskás Aréna megnyitója miatt tovább növeli a kapacitásokat a MÁV-START. A győri, az esztergomi, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a szobi, a veresegyházi, a hatvani, a lajosmizsei és a kunszentmiklósi vonalakon számíthatnak az utasok hosszabb vonatokra. Főként a késő este, éjszaka Budapestről kifutó járatokat kell erősíteni, mert a több tízezer szurkoló jelentős része egy időben indul haza elővárosi otthonába.

Déltől késő estig a hatvani IC pótlóbuszok indulási és érkezési helye megváltozik
Déltől késő estig módosul a Budapest és Hatvan között közlekedő IC pótlóbuszok indulási és érkezési megállója, mert a Keleti pályaudvar melletti Verseny utcát lezárják a stadionavató ünnepség idejére.

A Hatvanba induló pótlóbuszok 15-én, pénteken déltől a nap hátra lévő felében, a Verseny utca helyett a 178-as BKK buszok (Thököly út melletti parkolónál található) tárolóhelyéről indulnak. Ez a megálló mintegy 120-130 méterre van a Keleti pályaudvar Thököly úti oldalán lévő kijárataitól. Az első érintett járatok, az IC504-es számú Lillafüred IC pótlóbuszai 12:05-kor indulnak innét, és módosított útvonalon mennek az M3-as autópályáig. Az utolsó érintett járat (IC518-as számú pótlóbusz) 19:40-kor indul Hatvanba.

A Hatvanból induló IC pótlóbuszok a Keleti pályaudvar közelében, a Kerepesi úton található 73-as és 76-os BKK trolibuszmegállóba érkeznek. Első ilyen járatról, az IC517-es számú, Sajó IC pótlóbuszairól 11:58-kor már itt szállnak le az utasok. Az ide érkező buszok is módosított útvonalon jönnek az M3-as autópályáról.
A reggel és délelőtt közlekedő pótlóbuszok még a Verseny utcai megállóból indulnak és oda is érkeznek. Az utasok tájékozódását plakátok és útirányjelző táblák segítik a Keleti pályaudvaron és környékén. Délután a közúti korlátozások miatt várhatóan a pótlóbuszok is hosszabb menetidővel közlekednek majd.
Idén februártól közlekednek pótlóbuszok a vonatok helyett a Budapest–Hatvan vasútvonal felújítása miatt. A pályafelújításról, a módosított menetrendekről, valamint a pótlóbuszokról www.mav.hu/bphatvan oldalon tájékozódhatnak az utasok részletesebben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni