Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Május 09. 07:03, szerda | Belföld
Forrás: mno / MTI

Átlépte a félmilliót a kiadott SZÉP-kártyák száma

Átlépte a félmilliót a kiadott SZÉP-kártyák száma

A kiadott Széchenyi-pihenőkártyák (SZÉP-kártya) száma április végén átlépte a félmilliót.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a három kibocsátó összesen 534 ezer kártyát bocsátott ki, az elfogadóhelyi szerződéseik száma pedig elérte a 21 ezret.

Az NGM adatai szerint április közepén összesen 17,4 milliárd forintot töltöttek fel a SZÉP-kártyákra, ennek 49 százalékát, 8,52 milliárd forintot a vendéglátás, 37 százalékát, 6,43 milliárdot a szálláshely és 14 százalékát, 2,45 milliárd forintot pedig a szabadidő alszámlára.

A Szállás.hu szállásfoglaló oldal kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a panziók több mint fele, a vendégházak és az apartmanok 37 százaléka is nyitott már erre a finanszírozási formára. Egyelőre még dominálnak a hotelek, háromból kettőben elfogadják a SZÉP-kártyát.

A Szállás.hu havonta mintegy 500 ezer látogatóval rendelkezik szezontól függően. Az első négy hónapra vonatkozó statisztikák a 2011-ben és 2012-ben január 1. és április 30. között rögzített foglalás alapján készültek. Bár a minta nem reprezentatív, jól tükrözi a belföldi szállásokra vonatkozó online foglalási tendenciákat.

Körtvélyessy László, a kártya kibocsátásáért felelős miniszteri biztos korábban azt mondta, a SZÉP-kártya csak az idén több mint 20 milliárd forintos pótlólagos forgalmat generál a turizmusban és a vendéglátásban egyaránt, és nem lehet vele kikerülni az adózást.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során